Eat in Antwerp

Centraal Station

Op uw zoektocht naar uw favoriete restaurant kan u veel tijd doorbrengen in de stationsbuurt. U vindt er namelijk een veelvoud aan hippe, trendy restaurants die het bezoeken meer dan waard zijn in de buurt van de Keyserlei en het Centraal Station van Antwerpen.

Koningin Astridplein & Chinese Buurt
Koningin Astridplein & Chinese Buurt
Centraal Station Antwerpen
Centraal Station Antwerpen
Jaar na jaar prijkt het Centraal Station bovenaan de top tien van ’s werelds mooiste stations. De ‘Spoorwegkathedraal’ werd tussen 1899 en 1905 gebouwd als kopstation, waar alle treinen moesten keren. Voor het ontvangstgebouw in eclectische stijl vond architect Louis Delacenserie zijn inspiratie in het Romeinse Pantheon. Daarvan getuigen de indrukwekkende koepel en de schitterende marmeren vloer. De 43 meter hoge stalen perronoverkapping is een ontwerp van ingenieur Clement van Bogaert. Nadat het gebouw in 1975 ontsnapte aan afbraak werd het gelukkig geklasseerd als beschermd monument en tussen 1986 en 1998 grondig gerestaureerd. In 2007 werden twee enorme tunnels gegraven waar onder andere de hogesnelheidstreinen door rijden. Sommige zalen op de bovenverdieping kan u huren voor privé-evenementen. Pal naast het station kan u de Antwerpse Zoo bezoeken. U kan het Koningin Astridplein oversteken om de winkeltjes en eethuisjes van de Chinese buurt te verkennen. Aan de andere kant lonken de terrasjes van de statige De Keyserlei, aansluitend aan de wereldberoemde diamantwijk.

In de buurt rond het Centraal Station vindt u een veelvoud aan restaurants waar u lekker kan eten. Een restaurant dat u zeker niet mag missen is Duke of Antwerp. In deze Britse ‘gastro-pub’, gelegen aan De Keyserlei, kan u genieten van allerlei verfijnde gerechten met een Britse inslag.

Bierliefhebbers komen op De Keyserlei zeker ook aan hun trekken. Bezoek 'Kelly’s Irish Pub' en volg er live één van de vele sportevenementen terwijl u geniet van traditionele Ierse dranken en gerechten.

Met een naam die groothertog betekent en een ligging op de Keyserlei, schept 'Granduca' vorstelijke verwachtingen. Op de zesde verdieping boven het Hylitt hotel worden al uw verwachtingen ingelost. 'Granduca' legt de lat bewust op eenzame hoogte en presenteert verfijnde, stijlvol gepresenteerde, Italiaanse klassiekers.

U merkt het. In de buurt rond het Centraal Station kan u met volle teugen genieten van de vele culinaire trekpleisters die Antwerpen rijk is.
 
 
 
Eat in Antwerp - Draakstraat 37 - 2018 Antwerpen - info@eat-in-antwerp.be - T: +32 (0) 3 663 84 99