Restaurants 2019-01-15T15:47:19+00:00

Filter:   "Restaurant"                

Sir Anthony Van Dijck
wijk: Historisch Centrum
Oude Koornmarkt 16
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

di-za 12.00-...

ma, zo
Prijs: €€€
Type keuken: Frans
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: slaatjes, vlees

Al meer dan veertig jaar is ‘dé’ Sir Anthony Van Dijck een begrip in Antwerpen. Je kan hier terecht voor de lunch alsook voor het diner. Het restaurant ligt verscholen in het hart van de stad, in de Vlayekensgang. Dit kleine middeleeuwse straatje is al een belevenis op zich. Het lijkt alsof je terug gaat in de tijd. Voor de klassieke Franse keuken met een paar hedendaagse toetsen, moet je bij Sir Anthony Van Dijck zijn. Chef Jöran De Backer werkt er uitsluitend met verse en kwalitatief hoogstaande producten. De patriciërswoning van het restaurant werd smaakvol ingericht door de bekende antiquair Axel Vervoordt. Naast het centrale gedeelte, beschikt het restaurant over verschillende kamers en aparte ruimtes die ervoor zorgen dat je hier in alle rust en discretie van het heerlijke eten kan genieten. Ideaal voor groepen of voor wanneer je extra privacy wenst. Tot slot nog een tip: vraag in de zomer naar een tafeltje op de romantische binnen patio van restaurant, rustig buiten genieten in het midden van de stad!

Velazquez
wijk: Historisch Centrum
Steenhouwersvest 29
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

wo-zo 12.00-14.30 & 18.00-22.00

ma, di
Prijs: €€€
Type keuken: Frans
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: côte à l'os, coq au vin,

Een restaurant moet in de eerste plaats lekker eten serveren, maar in Velazquez krijg je veel meer dan dat. In dit plekje achter de Vrijdagmarkt kom je binnen in een stijlvol en warm interieur, de glimlach van de gastvrouw geeft je onmiddellijk een behaaglijk gevoel en dan heb je de kaart nog niet gezien; je kiest uit een à la carte menu met côte à l’os of coq au vin, ofwel ga je voor een degustatiemenu met de heerlijke krokante en sappige Pieterman met aardpeergarnituur en melkkalf met witlof. Elegant? Check! Vriendelijk? Absoluut. Lekkere Frans getinte keuken? Honderd procent zeker. Velazquez is wat een restaurant moet zijn.

Oost-Azië
wijk: Zurenborg
Draakplaats 5
2600 Berchem
Klik voor contactgegevens

ma-vr 12.00-14.00 & 17.00-22.00 | za-zo 17.00-22.00

Type keuken: Aziatisch
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: Thaise curry, Noedelsoep, Wokgerechten

Oost-Azië is het nieuwste Aziatische restaurant in de Zurenborg wijk, dat uitgebaat wordt door de ervaren chef Sharoj Gauchan, ook wel bekend van het restaurant Lucy Chang. In Oost-Azië kan u aanschuiven voor een lekkere keuze Aziatische gerechten, aan zeer democratische prijzen!

Granduca
wijk: Centraal Station
De Keyserlei 28
2018 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-vr 12.00-14.30 & 18.00-22.00

zo
Prijs: €€€
Type keuken: Italiaans
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: pasta, Italiaanse klassiekers, Italiaanse traditionele gerechten

Met een naam die groothertog betekent en een ligging op de De Keyserlei, schept Granduca vorstelijke verwachtingen. Terecht, want de klant voelt zich de koning te rijk in het restaurant op de zesde verdieping boven het Hylitt hotel, waar zowel de pupillen als de papillen geprikkeld worden. Die hogere ligging symboliseert de gastronomische missie van Granduca, dat de lat bewust op eenzame hoogte wil leggen. Klassieke maar uitgepuurde en stijlvol gepresenteerde parels als risotto, osso bucco en een goddelijke vitello tonnato brengen de klant van de zesde verdieping naar de hemel die nog één trapje hoger ligt. De verschillende menu’s zijn een snelle en betaalbare manier om je binnen de kortste keren in godenland Italië te wanen. De goedlachse gastvrijheid van zaakvoerder Arenso Alfredo en zijn passionele personeel maken die zuiderse zonnigheid bijna tastbaar. Indrukwekkend Italiaans genieten!

De Rooden Hoed
wijk: Historisch Centrum
Oude Koornmarkt 25
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

di-do 1.00-14.00 & 18.00-21.30| za-zo 12.00-22.00

ma
Prijs: €€
Type keuken: Frans
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: vis, kreeft

Toen Antwerpen nog geen kathedraal had, telde het al één monument: De Rooden Hoed. Het oudste restaurant van Antwerpen is in volle glorie hersteld: het retro-interieur straalt klasse uit, de kaart finesse. Kabeljauw in mousselinesaus, kreeft Belle-Vue met een glaasje Duvel erbij... Door bierpairing wordt eten in De Rooden Hoed een unieke belevenis. Je zal er zeker met de glimlach aan terugdenken. Onlangs uitgeroepen tot derde meest gastvrije restaurant van België!

Pasta Hippo Vino
wijk: Historisch Centrum
Oude Koornmarkt 32-34
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-vr 11.30-14.30 & 17.00-23.30 | za 11.30-... | zo 17.00-...

Prijs: €€
Type keuken: Italiaans
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: pasta

Pasta-Hippo-Vino bestaat reeds 30 jaar! In verschillende panden bieden we een unieke sfeer. Via de wijnbar, Vino - de perfecte plaats voor een aperitiefje of een goed glas wijn - kom je binnen in ons restaurant. Ook hier kan je kiezen uit 48 wijnen per glas. In een van de verschillende interieurs kan u genieten van onze huisgemaakte pasta specialiteiten. Je kan hier terecht voor een gezellig diner met twee of een speciale gelegenheid met vrienden. Bij pasta-hippo-vino zit je al 30 jaar goed voor een onvergetelijke avond. Van harte welkom!

El Sabor
wijk: Universiteitswijk
Italiëlei 32
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

di-zo 12.00-14.00 & 18.00-22.00

ma
Prijs: €€
Type keuken: Spaans
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: zeevruchten, vlees, vis

Naar El Sabor ga je voor de authentieke smaken, maar ook voor Elsa. Elsa Espantoso groeide op in Las Mañas, het Spaanse restaurant van haar ouders die bekend stonden om hun gamba’s in lookroomsaus en hun paella. Samen met haar zoon en man zorgt Elsa voor een zuiders welkom, met een glaasje witte ribeirowijn en tapas, nog warm uit de keuken. Hier kom je terug voor de mooi gepresenteerde bordjes en de warme sfeer!

De Kaai
wijk: Historisch Centrum
Rijnkaai 94
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

di-zo 12u-22u30

ma
Prijs: €€
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: pasta, vlees, vis, seizoensgerechten

Dit stijlvolle, loungy restaurant heeft heel wat troeven: gratis parking, zuidwest georiënteerd terras, uniek uitzicht over de Schelde, een gevarieerde kaart met verse focacciabroodjes, pasta, slaatjes, vlees- en visgerechten, verleidelijke desserts en seizoensgebonden suggesties als asperges, mosselen en oesters. Alles is dagvers en huisgemaakt! Een toplocatie voor een kleine hap, een zakenlunch of familiediner!

Loncin
wijk: Harmonie
Markgravelei 127
2018 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-vr 12.00-14.00 & 19.00-22.00

zo
Prijs: €€€
Type keuken: Frans
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: Vlaamse gerechten, seizoensgerechten

Restaurant Loncin biedt u een klassieke topkeuken. De seizoensgebonden natuurproducten ondergaan dan ook een metamorfose door chef Frank Loncin die met passie zijn unieke, overheerlijke gerechten creëert. Frank is een gepassioneerd jager en tijdens het jachtseizoen is wild uit het eigen jachtveld uiteraard de specialiteit. Tijdens de zomermaanden prijken veel gerechten met wilde kreeften uit de Oosterschelde op de kaart, alsook talrijke visgerechten. Bij mooi weer is het ook heerlijk vertoeven in het gezellige stadstuintje waar men zich in de Provence waant.

Bocadero
wijk: Het Eilandje
Rijnkaai 150
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-zo 12.00-15.00 & 18.00-23.00

Prijs: €€€
Type keuken: Frans, Italiaans, Wereldkeuken
Etablissement: bistro, familie, gastronomisch

Op het hipste strand van 't land aan de Schelde kan u uitgebreid genieten van een lekker stukje vlees, vis, een potje mosselen of kreeft. Voor een snelle hap zijn er take away-snacks, pizza's, tapas of ijsjes. Kom relaxen op het overdekte terras of beleeft de zomerse evenementen aan de buitenbar.

De Veehandel
wijk: Historisch Centrum
Lange Lobroekstraat 61
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-vr 11.45-14.00 & 18.00-22.00

zo
Prijs: €€
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: steak

De Veehandel ligt op enkele meters van het slachthuis en dat voel je: met wat geluk zie je de flinke lappen steak binnengedragen worden op een plateau. Verser is onmogelijk en dat merk je op je bord: dit is vlees waar je met je mes doorsnijdt als door boter. Het traditionele Franse interieur nodigt uit tot waar Belgen zo bekend voor zijn: genieten. Probeer alles op de kaart, van Holsteiner over Aubrac tot Galician Rib-Eye en dit allemaal gerijpt tot acht weken. De specialiteit van het huis is ‘Limoges’, een côte à l’os voor twee op basis van runderen uit de Limoges in Zuid-Frankrijk. De Veehandel is niet het meest goedkope vleesrestaurant van Antwerpen, maar hanteert eerlijke prijzen: wat je betaalt, krijg je dubbel en dik terug in kwaliteit, in gemoedelijkheid en in een top culinaire vleeservaring.

Grand Café Antwerp Inn
wijk: Universiteitswijk
Franklin Rooseveltplaats 9
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-zo 8.00-21.00

Prijs: €€
Type keuken: Belgisch
Etablissement: bistro
Specialiteiten: seizoensgerechten

Beschouw het Grand Café niet als een-resto-van-een-hotel, maar als een volwaardig restaurant. Hier kom je voor een menu aan een heel schappelijke prijs; probeer roodbaars in papillote, een selectie van wild of andere seizoensgebonden formules. Het Antwerp Inn ontvangt lovende kritieken op sociale media en hun bistro moet daar niet voor onderdoen. In de zomer laat je je entertainen door de zinderende actie op de Rooseveltplaats vanop het terras.

Gå nord
wijk: Park Spoor Noord
Hardenvoort 5
2060 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

wo 19.00-21.00 | do-zo 12.00-14.00 & 19.00-21.00

ma, di
Prijs: €€€
Type keuken: Scandinavisch
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: steak, paling

Het noorden van Antwerpen heeft er een topadres bij. Nikolaj Kovdal en Sven Wille toverden het oude koetshuis van Park Spoor Noord om tot een culinaire oase met eilandjes van varens en bomen. In de open keuken, het hart van de zaak, wordt gekookt met een Scandinavische en Oosterse toets. Wilde zalm, Simmentaler côte à l’os, lam uit Lozer,… bij Gå nord (Deens voor ‘ga naar het Noorden’) komt alleen het beste van het beste op je bord. Bovendien is dat bord niet zomaar een bord, alle servies werd met de hand gemaakt door een lokale pottenbakker. Sven en Nikolaj laten zich inspireren door de wabi-sabi filosofie. Eenvoud is het sleutelwoord. Dat merk je aan de keuken met zijn pure smaken en lokale biologische producten, maar het zit hem in veel meer: natuurwijnen, crafted cocktails, speciale fermentatietechnieken, zelfs het interieur. Dat unieke interieur met rode bakstenen muren, verweerde houten plafonds en zachte aardetinten ontwierpen Sven en Nikolaj zelf in samenwerking met designer Anja Schwerbrock. Wij trekken alvast met veel plezier naar Noorden!

Jerom
wijk: Zuid
Graaf Van Egmontstraat 39A
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

di-vr 12.00-14.00 & 18.30-21.30 | za 18.30-21.30

ma, zo
Prijs: €€€
Type keuken: Frans
Etablissement: gastronomisch, haute cuisine, restaurant

Met Jerom ziet de charismatische chef Filip de Pauw een jongensdroom in vervulling gaan. De keuken is Filips speeltuin, waar hij respect voor traditie en zin voor vernieuwing combineert. De pareltjes die Filip en zijn team op het bord toveren, prikkelen de papillen en de pupillen. Niet alleen de gerechten zijn een streling voor het oog: ook het prachtige gebouw en de hedendaagse kunstwerken die de wand en het pand sieren, doen een mooie duit in het zakje. De verrassende kaart biedt culinaire kleinoden en diverse menu’s, met gastronomisch genot als rode draad.

Van der Valk Hotel
wijk: Ring rond Antwerpen
Luitenant Lippenslaan 66
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-zo 12.00-17.00 & 18.00-22.00

Prijs: €€
Etablissement: bistro, hotel, restaurant
Specialiteiten: Vlaamse klassiekers, vlees, vis

In Van der Valk Hotel Antwerpen kan u terecht voor een heerlijk ontbijt, een trendy lunch, een smaakvolle koffie of een sfeervol diner. Ook de bar met aanpalend verwarmd terras kan menig bezoeker bekoren. Alles hier ademt de sfeer van ambachtelijke stiel. Geniet van de geslaagde inrichting, het cosy haardvuur, de stijlvolle wijnwand, het effect van de koperen biertank aan het plafond in de bar en zoveel meer.... De gerechten zijn Vlaamse toppers met een eigen twist gebracht. Ook de bediening kent zijn stiel. ‘s Zaterdags staat er een life cooking avond op het programma en op zondag kan u hier brunchen. Dit is pure verwennerij aan de rand van de stad.