Restaurants 2019-01-15T15:47:19+00:00

Filter:   Côte à l'os                

Velazquez
wijk: Historisch Centrum
Steenhouwersvest 29
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

wo-zo 12.00-14.30 & 18.00-22.00

ma, di
Prijs: €€€
Type keuken: Frans
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: côte à l'os, coq au vin,

Een restaurant moet in de eerste plaats lekker eten serveren, maar in Velazquez krijg je veel meer dan dat. In dit plekje achter de Vrijdagmarkt kom je binnen in een stijlvol en warm interieur, de glimlach van de gastvrouw geeft je onmiddellijk een behaaglijk gevoel en dan heb je de kaart nog niet gezien; je kiest uit een à la carte menu met côte à l’os of coq au vin, ofwel ga je voor een degustatiemenu met de heerlijke krokante en sappige Pieterman met aardpeergarnituur en melkkalf met witlof. Elegant? Check! Vriendelijk? Absoluut. Lekkere Frans getinte keuken? Honderd procent zeker. Velazquez is wat een restaurant moet zijn.

De Veehandel
wijk: Historisch Centrum
Lange Lobroekstraat 61
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-vr 11.45-14.00 & 18.00-22.00

zo
Prijs: €€
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: steak

De Veehandel ligt op enkele meters van het slachthuis en dat voel je: met wat geluk zie je de flinke lappen steak binnengedragen worden op een plateau. Verser is onmogelijk en dat merk je op je bord: dit is vlees waar je met je mes doorsnijdt als door boter. Het traditionele Franse interieur nodigt uit tot waar Belgen zo bekend voor zijn: genieten. Probeer alles op de kaart, van Holsteiner over Aubrac tot Galician Rib-Eye en dit allemaal gerijpt tot acht weken. De specialiteit van het huis is ‘Limoges’, een côte à l’os voor twee op basis van runderen uit de Limoges in Zuid-Frankrijk. De Veehandel is niet het meest goedkope vleesrestaurant van Antwerpen, maar hanteert eerlijke prijzen: wat je betaalt, krijg je dubbel en dik terug in kwaliteit, in gemoedelijkheid en in een top culinaire vleeservaring.

Gå nord
wijk: Park Spoor Noord
Hardenvoort 5
2060 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

wo 19.00-21.00 | do-zo 12.00-14.00 & 19.00-21.00

ma, di
Prijs: €€€
Type keuken: Scandinavisch
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: steak, paling

Het noorden van Antwerpen heeft er een topadres bij. Nikolaj Kovdal en Sven Wille toverden het oude koetshuis van Park Spoor Noord om tot een culinaire oase met eilandjes van varens en bomen. In de open keuken, het hart van de zaak, wordt gekookt met een Scandinavische en Oosterse toets. Wilde zalm, Simmentaler côte à l’os, lam uit Lozer,… bij Gå nord (Deens voor ‘ga naar het Noorden’) komt alleen het beste van het beste op je bord. Bovendien is dat bord niet zomaar een bord, alle servies werd met de hand gemaakt door een lokale pottenbakker. Sven en Nikolaj laten zich inspireren door de wabi-sabi filosofie. Eenvoud is het sleutelwoord. Dat merk je aan de keuken met zijn pure smaken en lokale biologische producten, maar het zit hem in veel meer: natuurwijnen, crafted cocktails, speciale fermentatietechnieken, zelfs het interieur. Dat unieke interieur met rode bakstenen muren, verweerde houten plafonds en zachte aardetinten ontwierpen Sven en Nikolaj zelf in samenwerking met designer Anja Schwerbrock. Wij trekken alvast met veel plezier naar Noorden!