Restaurants 2019-01-15T15:47:19+00:00

Filter:   Steak                

Brasserie Hilton Antwerp
wijk: Historisch Centrum
Groenplaats 32
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-zo 12.00-22.30

Prijs: €€
Type keuken: Frans
Etablissement: brasserie
Specialiteiten: zeevruchten, oesters, vis, vegetarisch, steak tartaar, steak

Traditionele brasseriefavorieten krijgen hier een subtiele lokale eigenheid en worden herschapen tot exquise delicatessen die voor de perfecte gastronomische ervaring zorgen.

Afspanning De Hand
wijk: Harmonie
Boomgaardstraat 1
2018 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-za 11.00-24.00

zo
Prijs: €€
Etablissement: bistro
Specialiteiten: steak tartaar, steak, Italiaanse klassiekers, burgers, wok, snacks

De buurt rond de Boomgaardstraat is in volle bloei en één van de trekpleisters is natuurlijk Brouwerij De Koninck, met hun ‘Bollekes’ een Antwerpse levende legende. In hun Afspanning De Hand eet je gerechten net als hun bieren: oerdegelijk, lekker en zonder pretentie. De bistro presenteert snacks als een uitsmijter of home-made burgers; ook pasta’s met pesto, verschillende woks en salades staan op het menu. Combineer een rondleiding in de brouwerij met een hapje in de bistro en je hebt een interessante formule voor een leuke uitstap.

De Veehandel
wijk: Historisch Centrum
Lange Lobroekstraat 61
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-vr 11.45-14.00 & 18.00-22.00

zo
Prijs: €€
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: steak

De Veehandel ligt op enkele meters van het slachthuis en dat voel je: met wat geluk zie je de flinke lappen steak binnengedragen worden op een plateau. Verser is onmogelijk en dat merk je op je bord: dit is vlees waar je met je mes doorsnijdt als door boter. Het traditionele Franse interieur nodigt uit tot waar Belgen zo bekend voor zijn: genieten. Probeer alles op de kaart, van Holsteiner over Aubrac tot Galician Rib-Eye en dit allemaal gerijpt tot acht weken. De specialiteit van het huis is ‘Limoges’, een côte à l’os voor twee op basis van runderen uit de Limoges in Zuid-Frankrijk. De Veehandel is niet het meest goedkope vleesrestaurant van Antwerpen, maar hanteert eerlijke prijzen: wat je betaalt, krijg je dubbel en dik terug in kwaliteit, in gemoedelijkheid en in een top culinaire vleeservaring.

Bourla
wijk: Theaterbuurt
Graanmarkt 7
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-za 11.00-24.00

zo
Prijs: €€
Type keuken: Frans
Specialiteiten: steak, tomate crevette, escargots

Stel je voor: aperitief, lunch of diner in een decor dat je katapulteert naar het Parijs van de jaren ’30. De elegante Bourla combineert klassieke tafels met prachtige houten lambriseringen, hoge plafonds en antieke luchters. De kaart is Belgisch-Frans met een wereldse toets: geniet van escargots in lookboter, filet pur met bordelaisesaus, tomates aux crevettes met frietjes maar even goed van een Thai beef salade. Bij mooi weer eet je op het terras onder de bomen van de gezellige Graanmarkt met zicht op de schouwburg. Grote troef: de bediening is even stijlvol en vriendelijk als het interieur.

Gå nord
wijk: Park Spoor Noord
Hardenvoort 5
2060 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

wo 19.00-21.00 | do-zo 12.00-14.00 & 19.00-21.00

ma, di
Prijs: €€€
Type keuken: Scandinavisch
Etablissement: restaurant
Specialiteiten: steak, paling

Het noorden van Antwerpen heeft er een topadres bij. Nikolaj Kovdal en Sven Wille toverden het oude koetshuis van Park Spoor Noord om tot een culinaire oase met eilandjes van varens en bomen. In de open keuken, het hart van de zaak, wordt gekookt met een Scandinavische en Oosterse toets. Wilde zalm, Simmentaler côte à l’os, lam uit Lozer,… bij Gå nord (Deens voor ‘ga naar het Noorden’) komt alleen het beste van het beste op je bord. Bovendien is dat bord niet zomaar een bord, alle servies werd met de hand gemaakt door een lokale pottenbakker. Sven en Nikolaj laten zich inspireren door de wabi-sabi filosofie. Eenvoud is het sleutelwoord. Dat merk je aan de keuken met zijn pure smaken en lokale biologische producten, maar het zit hem in veel meer: natuurwijnen, crafted cocktails, speciale fermentatietechnieken, zelfs het interieur. Dat unieke interieur met rode bakstenen muren, verweerde houten plafonds en zachte aardetinten ontwierpen Sven en Nikolaj zelf in samenwerking met designer Anja Schwerbrock. Wij trekken alvast met veel plezier naar Noorden!

Piétrain
wijk: Park Spoor Noord
Lang Lobroekstraat 25
2060 Antwerpen
Klik voor contactgegevens

ma-vr 12.00-14.30 & 18.00-22.00 | za 18.00-22.00

zo
Prijs: €€
Type keuken: Vlaams
Etablissement: grill
Specialiteiten: Vlaamse gerechten, steak, vlees

Voor een goed stuk vlees en echte Antwerpse streekproducten moet je bij De Piétrain tegenover het Slachthuis zijn. Kies voor filet d’Anvers, kalfsrol met hersensaus of paardengerookt vlees en proef de typische sfeer van dit legendarische Antwerpse volksrestaurant. De kans dat je een BV tegen het lijf loopt, is meer dan reëel!