Zuid

De talrijke hippe restaurants maken van Antwerpen Zuid een culinaire trekpleister. Ontdek uw favoriete restaurant, bistro of brasserie rond het museum of aan de bruisende Vlaamse of Waalse Kaai. Kom lekker uit eten in Antwerpen Zuid!

Zuid quarter in AntwerpAntwerpen Zuid omvat het zuidelijke deel van de binnenstad tussen de Singel, de Amerikalei en de Scheldekaaien. Eind 19e eeuw werd op de grondvesten van de Citadel een residentiële stadswijk gebouwd. Daarvan getuigen een aantal overgebleven statige herenhuizen op de Leien en enkele art nouveauparels rond het (tot 2019 gesloten voor renovatie) Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. De Gedempte Zuiderdokken fungeren ofwel als parking of als evenementenplein, maar vooral de Vlaamse- en Waalsekaai met alle aangrenzende straten trekken publiek met hun exclusieve design- en interieurzaken, trendy bars, hippe restaurants en terrasjes. Andere troeven zijn het FotoMuseum, het Museum voor Hedendaagse Kunst (M HKA), het Zuiderpershuis… De trappen van het Vlinderpaleis (Nieuwe Gerechtshof) bieden een schitterend uitzicht op de Antwerpse Champs Elysées (de Leien) of op het ambitieuze duurzaam-wonenproject Nieuw Zuid, dat volop in aanbouw is.

Wanneer u na uw culturele ontdekkingen een lekker hapje wilt eten in een leuke brasserie, bistro of restaurant bent u in Antwerpen Zuid op de juiste plaats. U zal talloze hippe restaurants terugvinden in de buurt rond het museum of aan de bruisende Vlaamse en Waalse Kaai.

Restaurants in de buurt

Jerom
Graaf Van Egmontstraat 39A
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
Frans (€€€)
Zoen
Leopold De Waelstraat 20
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
Frans (€€€)
Zuid Café
Volkstraat 69
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
Italiaans (€)
Wijk - Centraal Station Antwerpen

Centraal Station

Op uw zoektocht naar uw favoriete restaurant kan u veel tijd doorbrengen in de stationsbuurt. U vindt er namelijk een veelvoud aan hippe, trendy restaurants die het bezoeken meer dan waard zijn in de buurt van de Keyserlei en het Centraal Station van Antwerpen.

Wijk - Harmonie Antwerpen

Harmonie

Als u gezellig uit wilt eten in een rustig restaurant in een residentiële buurt breng dan een bezoek aan de Harmonie wijk. Op wandelafstand van het Koning Albertpark vindt u in elke richting wel een top restaurant. Zeker de moeite waard bij een bezoekje aan Antwerpen.

Wijk - Het Eilandje Antwerpen

Het Eilandje

Ontdek uw favoriete restaurant of brasserie op het Eilandje in Antwerpen. Op uw zoektocht naar leuke, trendy restaurants in Antwerpen is het Eilandje een absolute must!

Wijk - Historisch Centrum - Antwerpen

Historisch Centrum

Makkelijk en snel vindt u uw favoriete restaurant, bistro of brasserie in Antwerpen centrum. Ga lekker uit eten in één van de talloze restaurants in oud Antwerpen. Ontdek het historisch centrum!

Wijk - Ring rond Antwerpen

Ring rond Antwerpen

Wijk - Schipperskwartier Antwerpen

Schipperskwartier

Wijk - Park Spoor Noord Antwerpen

Park Spoor Noord

Wijk - Meir Antwerpen

Meir

Een lekker etentje in een hip en trendy restaurant is de perfecte afsluiter van een dagje shoppen op de Antwerpse Meir. Ontdek samen met Eat-in-Antwerp de leukste adresjes in Antwerpen.

Wijk - Theaterbuurt Antwerpen

Theaterbuurt

In de theaterbuurt vindt u menig leuk restaurant en in het weekend kan u zelfs op de markt terecht voor een hapje en een drankje Bezoek zeker de buurt van het Theaterplein en de Mechelsesteenweg op uw trip naar Antwerpen.

Wijk - Universiteitswijk Antwerpen

Universiteitswijk

Lekker en toch goedkoop uit gaan eten in Antwerpen? Het kan! Ontdek een leuk, studentikoos restaurant in de universiteitsbuurt van Antwerpen.

Wijk - Sint Anneke Antwerpen

Sint-Anneke

Uw favoriete restaurant kiezen uit de talloze restaurants die Antwerpen rijk is, is geen eenvoudige opdracht. Breng zeker ook een bezoekje aan de Linkeroever van Antwerpen.

Wijk - Sint-Andrieskwartier

Sint-Andrieskwartier

In deze gezellige volksbuurt kan u talloze leuke restaurants ontdekken. Kom lekker eten in een gezellig restaurant of authentieke bistro. Als u in Antwerpen bent is een bezoekje aan Sint-Andries een absolute must!

Wijk - Zurenborg Antwerpen

Zurenborg

Misschien ligt uw favoriete restaurant wel op de bruisende Dageraadplaats in Antwerpen? In deze trendy, Antwerpse wijk zijn er restaurants naar ieders gading, vaak in mooie historische panden. Ontdek Zurenborg!

Wijk - Wilde Zee Antwerpen

Wilde Zee