City tips

Raadpleeg onze gids en ontdek de leukste bezienswaardigheden voor uw citytrip of weekendje weg in Antwerpen. Gezellige markten en culinaire wandelingen zijn slechts een kleine greep uit het ruime aanbod in Antwerpen.

Dame Jeanne - Park Spoor Noord

Dame Jeanne

Productie van “Brut bieren”. Klaren en ontgisten op fles volgens de traditionele methode.

Viaduct Dam 35 – 2060 Antwerpen
(Park Spoor Noord)
T: 0495 61 66 32
Bezoek website

De Poldenaar - Historisch Centrum

De Poldenaar

Speciaalzaak met als blikvangers ‘Elixir De Poldernaar’, ‘Polderjongens’ (rozijnen opgelegd in muskaatwijn) en de huisgestookte jenever ‘Vieux d’Anvers’.

Kloosterstraat 168 – 2000 Antwerpen
(Historisch Centrum)
T: 03 238 28 26
Bezoek website

Den Abjaar - Historisch Centrum

Den Abjaar

In zijn authentiek bruin café kan Finalist Belgisch Kampioenschap Biertappen Bart Peeters zich uitleven in zijn passie. Met veel enthousiasme serveert hij zijn publiek een perfecte, professioneel getapte pint en voor hongerige magen is er een (h)eerlijke lunch. Hij leert u graag de kneepjes van het vak tijdens workshops biertappen, waarbij hij u zijn bapas (biertapas) voorstelt.

Sint-Jansvliet 13 – 2000 Antwerpen
(Historisch Centrum)
T: 03 345 73 72
Bezoek website

Elisa Pralines - Historisch Centrum

Elisa Pralines

Elisa Pralines is een kleine chocolade oase gelegen in de schaduw van de kathedraal van Antwerpen. U kunt er terecht voor een uitgebreid assortiment pralines en truffels, maar ook voor allerhande gekonfijt fruit bent u bij aan het juiste adres. Evenals voor tal van andere lekkernijen waaronder Antwerpse handjes en diamantjes.

Grote Markt 2 – 2000 Antwerpen
(Historisch Centrum)
T: 03 231 87 85
Bezoek website

Quetzal - Historisch Centrum

Quetzal

Geniet van overheerlijke chocolade.

Lijnwaadmarkt 11 – 2000 Antwerpen
(Historisch Centrum)
T: 03 344 04 41
Bezoek website

Red Star Kafee - Het Eilandje

Red Star Kafee

Geniet van overheerlijke chocolade.

Van Schoonbekeplein 9 – 2000 Antwerpen
(Het Eilandje)
T: 0470 98 79 57
Bezoek website

De Lokeend - Schipperskwartier

De Lokeend

Generaal Belliardstraat 11 – 2000 Antwerpen
(Schipperskwartier)
T: 03 231 80 16
Bezoek website

Food for Foodies - Centraal Station

Food for Foodies

Generaal Belliardstraat 11 – 2000 Antwerpen
(Schipperskwartier)
T: 03 231 80 16
Bezoek website

Eat in Antwerp is een overzichtelijke website en gids die de belangrijkste bezienswaardigheden op gebied van FOOD, DRINKS & CULINAIRE SHOPS van Antwerpen bundelt. Laat u inspireren door Eat in Antwerp voor uw volgende citytrip of weekendje weg in Antwerpen.

Markten in Antwerpen

Voor overheerlijke streekgerechten en gezonde bio-voeding kan u een bezoekje brengen aan één van de vele markten die Antwerpen rijk is. Breng op zaterdag een bezoekje aan de exotische markt op de Oudevaartplaats, op zondag is de biomarkt aan het Falconplein de place to be voor iedereen die op zoek is naar gezonde en lokale voeding. Iedere zondag kan u op de Oudevaartplaats eveneens de alom bekende “vogelenmarkt” bezoeken. Op 15 augustus kan u een bezoekje brengen aan de Rubensmarkt. In de straten rond de Oude Markt waant u zich in het Antwerpen van de 17de eeuw met marktkramers in traditionele klederdracht.

Kookworkshops en culinaire wandelingen in Antwerpen

Ontdek Antwerpen op één van de talrijke culinaire wandelingen of schrijf u in voor een leerrijke kookworkshop. Bekijk het ruime aanbod van bv. culinaire wandelingen, Fatima’s kookatelier of Food For Foodies. U zal er zonder probleem de kookworkshop of wandeling, die u op het lijf geschreven staat, vinden. Een bierdegustatie in een traditioneel Antwerps biercafé, een bezoekje aan een authentieke chocolatier of uw kookkunsten aanscherpen met een leerrijke kookworkshop. Neem een duik in het aanbod van culinair Antwerpen.