Harmonie & Het Groen Kwartier

Harmoniepark - Antwerpen
Harmoniepark

Een mooi park, bekende Antwerpse straten en de vernieuwde site van een oud militair hospitaal; Deze wijk heeft het allemaal! 

’t Groen Kwartier was tot in de jaren 90 een militair hospitaal. De stad Antwerpen kocht de site en deed aanpassingen. Momenteel is het een autovrije woon- en werkplek waar ongeveer 400 mensen wonen. In de voormalige kapel is een restaurant, The Jane. Het restaurant behoort sinds 2022 tot ‘The World’s 50 Best Restaurants’. 

In de wijk vinden we ook 2 mooie parken: het Harmoniepark en het Koning Albertpark. 

In het historische Harmoniepark staat het Harmoniegebouw. Dit gebouw werd onlangs gerenoveerd en werd uitgeroepen tot beschermd monument. In de buurt vinden we een heleboel imposante herenhuizen uit de 19de eeuw. 

Ook in het Koning Albertpark is het heerlijk vertoeven. Dit kleine, maar groene park is ideaal voor een relaxte zomerse namiddag. Het nieuwe Antwerpse Provinciehuis ligt aan de rand van het park en is volledig omringd door een publieke tuin. 

Wie Koning Albertpark zegt, zegt Brouwerij De Koninck. De brouwerij biedt een heleboel verschillende mogelijkheden. In de gezellige winkeltjes koop je kwalitatieve, ambachtelijke producten. Een tussenstop maken in het café of in de bar? Geen probleem! Mag het wat meer zijn? Dan kan je een tour volgen en daarna tafelen in één van de bijhorende restaurants. Er valt veel te beleven in de stadsbrouwerij! 

Mooie gebouwen, parken en bier? Breng een bezoekje aan Harmonie en ‘t Groen Kwartier. 

Restaurants in Harmonie & Het Groen Kwartier

Camionette

Regine Beerplein 1
2018 Antwerpen


Meer informatie
Simone’s Kitchen

Breughelstraat 32
2018 Antwerpen


Meer informatie
The Jane

Paradeplein 1
2018 Antwerpen


Meer informatie
Loncin

Markgravelei 127
2018 Antwerpen


Meer informatie