Harmonie & Het Groen Kwartier

Op zoek naar de beste restaurants in Harmonie en ’t Groen Kwartier? Wil je lekker uit eten in de buurt van het Koning Albertpark, het Harmoniepark of PAKT? Ontdek Harmonie en ’t Groen Kwartier op Eat in Antwerp!

Harmoniepark - Antwerpen
Harmoniepark

Een mooi park, bekende Antwerpse straten en de vernieuwde site van een oud militair hospitaal, deze wijk heeft het allemaal! In Harmonie en ’t Groen Kwartier kan je de rustige delen van Antwerpen op het gemak ontdekken. Er zijn verschillende restaurants om je lunchpauze door te brengen of om ’s avonds uit eten te gaan.  

’t Groen Kwartier was tot in de jaren 90 een militair hospitaal. De stad Antwerpen kocht de site en deed aanpassingen. Momenteel is het een autovrije woon- en werkplek waar ongeveer 400 mensen wonen. In de voormalige kapel is een restaurant gevestigd, The Jane. Het restaurant behoort sinds 2022 tot ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Reservaties in dit restaurant zijn begeerd en moeilijk te verkrijgen. 

In de wijk vinden we ook 2 mooie parken: het Harmoniepark en het Koning Albertpark. 

In het historische Harmoniepark staat het Harmoniegebouw. Dit gebouw werd onlangs gerenoveerd en werd uitgeroepen tot beschermd monument. In de buurt vinden we een heleboel imposante herenhuizen uit de 19de eeuw. 

Ook in het Koning Albertpark is het heerlijk vertoeven. Dit kleine, maar groene park is ideaal voor een relaxte zomerse namiddag. Het nieuwe Antwerpse Provinciehuis ligt aan de rand van het park en is volledig omringd door een publieke tuin. 

Wie Koning Albertpark zegt, zegt Brouwerij De Koninck. De brouwerij biedt een heleboel verschillende mogelijkheden. In de gezellige winkeltjes koop je kwalitatieve, ambachtelijke producten. Een tussenstop maken in het café of in de bar? Geen probleem! Mag het wat meer zijn? Dan kan je een tour volgen en daarna tafelen in één van de bijhorende restaurants. Er valt veel te beleven in de stadsbrouwerij! 

Op het gezellige Paradeplein in Antwerpen, midden in ’t Groen kwartier vind je restaurant The Jane. Het restaurant is uiterst populair bij culinaire liefhebbers en is bekroond met wel twee Michelinsterren. Toch zin in iets meer bescheiden? Als je wat verder doorwandelt stuit je op het Regine Beerplein op het plant-based restaurant Camionette. Het restaurant tref je middenin PAKT, een centrum gevuld met creatieve en duurzame ondernemers met een focus op groen in de stad te brengen. Wie geïnteresseerd is in stadslandbouw, zal zich hier helemaal thuis voelen. Aan restaurants is er in PAKT ook geen gebrek! 

Niet ver van het Koning Albertpark bevindt zich Butcher’s Son. In dit restaurant, dat bekroond werd met een Michelinster, kan je terecht voor de lekkerste vleesgerechten. Als je verder wandelt langs de Belgiëlei, komt je in de buurt van het Sint-Vincentius ziekenhuis. Hier kan je terecht bij Simone’s Kitchen. Dit restaurant in de Breughelstraat staat bekend om zijn gezonde en vegetarische gerechten. Als je verder doorsteekt naar de andere kant van de Harmonie en het Koning Albertpark kom je op de Markgravelei. Hier vind je restaurant Loncin. Door hun gebruik van natuurlijke seizoensproducten kan jij je hier verwachten aan een echte topkeuken.  

Goed eten, rustige parken en bier? Breng een bezoekje aan Harmonie en ‘t Groen Kwartier.