De Mode-wijk

In de Mode wijk vind je heel wat grote namen terug. Het is het creatief hart van Antwerpen. Je vindt er onder andere het Modemuseum en verschillende boetieks en alternatieve shops.

Wil je een nieuwe outfit? Kom dan zeker naar de modewijk. Het is een paradijs voor iedereen die van shoppen en mode houdt. Ook het eten en drinken is er stijlvol.

Antwerpen wordt geroemd voor een heleboel verschillende zaken. En mode hoort zeker mee op dat lijstje. Denk maar aan de beroemde Zes Van Antwerpen.

De Modewijk
De Modewijk

Bekende namen zoals Christian Wijnants en Dries Van Noten brachten hun talent naar het prachtige Antwerpen. Deze wereldbekende couturiers kozen Antwerpen uit als locatie voor hun flag ship stores.

In het ModeMuseum (MoMu) stap je in de rijke geschiedenis van de Antwerpse mode. De Fashion Walk en Museumnacht zijn het bezoeken meer dan waard. In het Museum Plantin-Moretus, dat opgenomen werd op de UNESCO werelderfgoedlijst, word je helemaal ondergedompeld in de geschiedenis van deze drukkerij/uitgeverij.

Voor de mensen met een iets gedurfdere stijl is er de Kammenstraat. Deze straat is hip, trendy en boordevol kleur. De Kammenstraat ligt bezaaid met trendy winkeltjes. Een tattoo laten zetten of een geek store binnenwandelen? Het kan er allemaal!

De authentieke antiekwinkeltjes in de Kloosterstraat ontvangen je met open armen, ook op zondag. Je kan er urenlang snuisteren in de gezellige winkeltjes.

Een pauze nemen van al dat shoppen? Dat doe je op de vrijdagsmarkt. Een gezellig, op en top Antwerps pleintje. Geniet van een verfrissend drankje in één van de typisch Antwerpse cafés.

Van al dat shoppen krijg je natuurlijk honger. Gelukkig is er aan goede restaurants, bars, pubs en bistro’s geen gebrek in de Modewijk.

Ben jij helemaal weg van mode, creativiteit en shoppen? De Antwerpse Modewijk is de place to be!

Restaurants in de Mode-wijk

Het Nieuwe Palinghuis

Sint Jansvliet 14
2000 Antwerpen


Meer informatie
Mooy

Lombardenvest 19
2000 Antwerpen


Meer informatie
Le Pain Quotidien

Steenhouwersvest 48
2000 Antwerpen


Meer informatie
InVINcible

Haarstraat 9
2000 Antwerpen


Meer informatie
Mjams by Mr. Higgins

Steenhouwersvest 29
2000 Antwerpen


Meer informatie
Griekse Taverne

Vlasmarkt 28
2000 Antwerpen


Meer informatie
Copa Cava

Vlasmarkt 32
2000 Antwerpen


Meer informatie