Modewijk

Op zoek naar de beste restaurants in de Modewijk van Antwerpen? Wil je lekker uit eten in de buurt van de Kammenstraat, de Kloosterstraat of Sint-Andries? Ontdek de Modewijk op Eat in Antwerp!

Wil je een nieuwe outfit? Kom dan zeker naar de Modewijk. Het is een paradijs voor iedereen die van shoppen en mode houdt. Ook het eten en drinken is er stijlvol.

Antwerpen wordt geroemd voor een heleboel verschillende zaken. En mode hoort zeker mee op dat lijstje. Denk maar aan de beroemde Zes Van Antwerpen.

De Modewijk
De Modewijk

Bekende namen zoals Christian Wijnants en Dries Van Noten brachten hun talent naar het prachtige Antwerpen. Deze wereldbekende couturiers kozen Antwerpen uit als locatie voor hun flag ship stores.

In het ModeMuseum (MoMu) stap je in de rijke geschiedenis van de Antwerpse mode. De Fashion Walk en Museumnacht zijn het bezoeken meer dan waard. In het Museum Plantin-Moretus, dat opgenomen werd op de UNESCO werelderfgoedlijst, word je helemaal ondergedompeld in de geschiedenis van deze drukkerij/uitgeverij.

Voor de mensen met een iets gedurfdere stijl is er de Kammenstraat. Deze straat is hip, trendy en boordevol kleur. De Kammenstraat ligt bezaaid met trendy winkeltjes. Een tattoo laten zetten of een geek store binnenwandelen? Het kan er allemaal!

De authentieke antiekwinkeltjes in de Kloosterstraat ontvangen je met open armen, ook op zondag. Je kan er urenlang snuisteren in de gezellige winkeltjes.

Een pauze nemen van al dat shoppen? Dat doe je op de vrijdagsmarkt. Een gezellig, op en top Antwerps pleintje. Geniet van een verfrissend drankje in één van de typisch Antwerpse cafés.

Van al dat shoppen krijg je natuurlijk honger. Gelukkig is er aan goede restaurants, bars, pubs en bistro’s geen gebrek in de Modewijk.

Op Sint-Jansvliet vlak bij de Schelde kan je een bezoekje brengen aan Het Nieuwe Palinghuis. Een ideaal restaurant als je zin hebt in visgerechten van topkwaliteit. Op zoek naar een goede lunchplek of naar een uitstekend dessert? Als je wat verder doorwandelt en je dieper in de stad begeeft, kom je uit op de Lombardenvest. Hier tref je Mooy, het restaurant voor wiens oog ook wat wilt. Je kan hier rekenen op de meest esthetische verwengerechtjes. 

Als je verder wandelt langs de Groenplaats kom je op de gezellige Vlasmarkt. In deze straat gevuld met prachtige oud-Antwerpse huizen vind je verschillende huiselijke restaurants. De Griekse Taverne dompelt je helemaal onder in de Griekse cultuur. Voor een Grieks restaurant bent je in de Modewijk dus aan het juiste adres. Enkele huizen verder vind je op de Vlasmarkt Copa Cava. De plek in Antwerpen voor een cava degustatie van topkwaliteit! 

Als je verder wandelt door de Hoogstraat, kan je afslaan in de Haarstraat. Een klein, hip straatje waar je restaurant InVINcible tegenkomt. Een restaurant dat vermeld staat in de Michelingids en zich in zijn culinaire gerechten volledig laat leiden door de seizoenen. De naam van het restaurant doet het je misschien al vermoeden, je kan hier ook genieten van uitstekende wijnen!