’t Eilandje

Op zoek naar de beste restaurants op ’t Eilandje? Wil je lekker uit eten in de buurt van het MAS, het Felixarchief, Kattendijkdok, ’t Schipperskwartier of het Havenhuis? Ontdek ’t Eilandje op Eat in Antwerp!

Ontdek de intieme relatie tussen ‘t Stad en ‘t Scheld

Havenhuis - Antwerpen
Havenhuis – Antwerpen

’t Eilandje is het oudste havengebied van de stad en is omringd door dokken. Vandaag de dag is de haven meer richting het Noorden opgeschoven en de heeft buurt een volledige transformatie ondergaan. ’t Eilandje is momenteel de snelst groeiende wijk van Antwerpen.

Op ‘t Eilandje vinden we een aantal interessante gebouwen. Het MAS/Museum Aan de Stroom is een indrukwekkend museum dat je moet gezien hebben. Het is een imposant voorbeeld van moderne architectuur. In het museum zijn er steeds diverse tentoonstellingen vertrekkend vanuit verschillende wereldperspectieven. Wil je de skyline van Antwerpen bewonderen? Dan is het panorama op het dak van het MAS de place to be!

Wil je bijleren over de Belgische scheepvaart? Breng een bezoekje aan het Red Star Line Museum. Je leert hier alles over de rijke geschiedenis van de Red Star Line, de Antwerpse rederij die van 1873 tot 1934 bijna 2 miljoen emigranten naar de VS en Canada vervoerde.

Het Havenhuis is een van de meeste recente pronkstukken van de Stad Antwerpen. Het is de hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Je kan er volop genieten van een panoramisch uitzicht. Bezoek je ’t Eilandje? Mis dan zeker niet het Felixarchief in de oude Felixpakhuizen!

‘t Eilandje bruist van hippe cafés en restaurants. De diversiteit in horeca is enorm. Van een snelle hap tot een haute-cuisinerestaurant met twee sterren. ’t Eilandje heeft het allemaal!

Als je van culinaire verwennerij houdt moet je zeker eens bij restaurant ’t Zilte gaan eten. De focus van dit restaurant staat op een totaalbeleving die al je zintuigen prikkelt. Met zijn drie Michelinsterren kan u niet anders dan genieten in dit restaurant. 

Een stukje verder, aan de Oude Leeuwenrui vlak bij het Hessenhuis, tref je nog een toprestaurant. Voor Fusion-liefhebbers is Pazzo helemaal het einde. Je kan er genieten van een mix tussen Europese gerechten en Oosterse accenten. Begeleid door een heerlijk wijntje dat speciaal voor jou werd geselecteerd door een ervaren sommelier. 

Op het eilandje vind je veel verschillende keuken. Met zijn veelvoud aan Italiaanse restaurants is Het Eilandje op z’n minst ’the place to be’ te noemen voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Ook aan Chinese restaurants geen gebrek! Op Het Eilandje vindt iedereen zonder probleem een restaurant naar zijn smaak en budget.  

In de Amsterdamstraat vlak bij de Londenbrug vind je The London. Dit restaurant focust zich op het gebruik van seizoenproducten om je een hoogstaande eetervaring te kunnen bieden. Het is een van de beste culinaire restaurants op ’t Eilandje. Achteraf kan je genieten van een bezoekje aan het MAS dat maar op een paar stappen gelegen is van het restaurant

Voor een echt Antwerps eetcafé, ben je bij restaurant La Pipe d’Anvers aan het juiste adres. Je kan hier genieten van heerlijke Vlaamse klassiekers. Dit restaurant bevindt zich in de Cadixstraat en is zeker een bezoekje waard! Na je heerlijke lunch of diner in de Cadixstraat kan je doorwandelen naar het Havenhuis van Antwerpen. Zeker de moeite waard!