’t Noord

De wijk Antwerpen Noord is zeker een bezoekje waard. In deze bruisende wijk vind je het hele jaar door leuke activiteiten en evenementen. In de zomer kan je genieten op het groene gras van Park Spoor Noord. Aan leuke restaurants en eethuisjes is er op ’t Noord geen gebrek.

Leef je helemaal uit in Antwerpen Noord. Buiten het sfeervolle Park Spoor Noord vind je er activiteiten, evenementen en gewoonweg een ongelofelijke sfeer.

Fontijn - Zomerbar
Fontijn – Zomerbar

Het vroegere rangeerstation van de NMBS werd omgevormd tot “Park Spoor Noord”. Het is het hipste en meest relaxerende park van Antwerpen. Voor iedereen is er wel iets! Basketbal, volleybal, skating of ping pong? Het kan er allemaal. Doe je het liever wat rustiger aan? Geniet dan van een verfrissend drankje in de Zomerbar terwijl de kinderen zich helemaal uitleven in de waterfonteintjes.

Op het De Coninckplein is er altijd wat te beleven. Elke donderdagavond slaat de Zomer van Antwerpen zijn tenten op en verwent je met een mix van Afrikaanse en Caribische ritmes.

Elke derde zondag van de maand is er een boekenmarkt. Je koopt er boeken en geniet ondertussen van een lekkere hap street-food. De Permeke bibliotheek en het stadskantoor zijn ook te vinden op het De Coninckplein.

Word je helemaal warm van exotische gerechten? Dan is ‘t Noord helemaal jouw ding! Vlakbij het park smul je van Poolse specialiteiten, Spaanse tapas of authentieke Portugese gerechten. Aan toffe restaurants, bars en eethuisjes is er in Antwerpen Noord geen gebrek.

Op het Sint-Jansplein kan je het bekende standbeeld “Pepto Bismo” van Panamarenko, één van de voornaamste Belgische beeldhouwers uit de tweede helft van de 20ste eeuw, bekijken. Een eindje verder in de Biekorfstraat komen liefhebbers van deze Antwerpse kunstenaar helemaal aan hun trekken. Bezoek het Panamarenkohuis en beleef een magisch moment in het universum van Panamarenko.

Wil je een onvergetelijke dag? Verken dan ‘t Noord. Aan bruisende activiteiten en evenementen geen gebrek.

Restaurants in ’t Noord

Piétrain

Lang Lobroekstraat 25
2060 Antwerpen


Meer informatie
Gå Nord

Hardenvoort 5
2060 Antwerpen


Meer informatie
El Sabor

Italiëlei 32
2000 Antwerpen


Meer informatie