’t Noord

Op zoek naar de beste restaurants in Antwerpen Noord? Wil je lekker uit eten in de buurt van Park Spoor Noord, het Sint-Jansplein of het De Coninckplein? Ontdek de ’t Noord op Eat in Antwerp!

Leef je helemaal uit in Antwerpen Noord. Buiten het sfeervolle Park Spoor Noord vind je er activiteiten, evenementen en gewoonweg een ongelofelijke sfeer.

Fontijn - Zomerbar
Fontijn – Zomerbar

Het vroegere rangeerstation van de NMBS werd omgevormd tot Park Spoor Noord. Het is het hipste en meest relaxerende park van Antwerpen. Voor iedereen is er wel iets! Basketbal, volleybal, skating of ping pong? Het kan er allemaal. Doe je het liever wat rustiger aan? Geniet dan van een verfrissend drankje in de Zomerbar terwijl de kinderen zich helemaal uitleven in de waterfonteintjes.

Op het De Coninckplein is er altijd wat te beleven. Elke donderdagavond slaat de Zomer van Antwerpen zijn tenten op en verwent je met een mix van Afrikaanse en Caribische ritmes.

Elke derde zondag van de maand is er een boekenmarkt. Je koopt er boeken en geniet ondertussen van een lekkere hap streetfood. De Permeke bibliotheek en het stadskantoor zijn ook te vinden op het De Coninckplein.

Word je helemaal warm van exotische gerechten? Dan is ‘t Noord helemaal jouw ding! Vlak bij het park smul je van Poolse specialiteiten, Spaanse tapas of authentieke Portugese gerechten. Aan toffe restaurants, bars en eethuisjes is er in Antwerpen Noord geen gebrek.

Op het Sint-Jansplein kan je het bekende standbeeld “Pepto Bismo” van Panamarenko, één van de voornaamste Belgische beeldhouwers uit de tweede helft van de 20ste eeuw, bekijken. Een eindje verder in de Biekorfstraat komen liefhebbers van deze Antwerpse kunstenaar helemaal aan hun trekken. Bezoek het Panamarenkohuis en beleef een magisch moment in het universum van Panamarenko.

In Antwerpen Noord kan je terecht voor een grote variatie aan restaurants. Vlak aan Park Spoor Noord, een van de bekendste parken van Antwerpen, vind je Gå Nord. Voor culinaire gerechten met een Scandinavische insteek ben je hier aan het juiste adres. Als je verder wandelt door het park en dan doorsteekt tot achter Park Spoor Noord, komt je op wijk Den Dam. Hier kan je in de Lange Lobroekstraat terecht bij restaurant Piétrain. Zin in heerlijke vleesgerechten en Antwerpse streekproducten? Dan moet je hier zijn! 

Wanneer je van Park Spoor Noord naar het Sint-Jansplein wandelt, kan je door de Lange Dijkstraat wandelen. Ook hier kan je smakelijke restaurants vinden. Maak bijvoorbeeld een stop bij Bistrot du Nord, een restaurant dat een Michelinster toegewezen kreeg. 

Wat verderop is de Italiëlei, een lange lei die je van Antwerpen Noord tot Antwerpen Centrum brengt. Op zoek naar een trendy Spaans restaurant in de buurt? Dan is restaurant El Sabor de place to be! Achteraf kan je terugwandelen naar Park Spoor Noord om te genieten van zonsondergang aan de fonteintjes. De ideale manier om jouw culinaire avond af te sluiten! 

Wil je een onvergetelijke dag? Verken dan ‘t Noord. Aan bruisende activiteiten en heerlijke restaurants geen gebrek.