Borgerhout

Op zoek naar de beste restaurants in Borgerhout? Deze multiculturele wijk ligt bezaaid met leuke Indische, Chinese, Marokkaanse, Italiaanse en natuurlijk ook Belgische restaurants. Ontdek Borgerhout op Eat in Antwerp!

Borgerhout is een multiculturele, bruisende wijk met een heleboel verschillende restaurants en eethuisjes uit verschillende culturen. Op de Turnhoutsebaan vind je een veelvoud aan leuke shops, boetieks en kruidenwinkels.

Ben jij een fan van parken, gezellige eethuisjes en meer? Dan is Borgerhout “the place to be”!

Borgerhout is een multiculturele en populaire wijk aan de buitenrand van het mooie Antwerpen. Dit district laat je proeven en genieten van een veelvoud aan verschillende keukens en culturen van over heel de wereld. Borgerhout is een ongewone plek om te bezoeken voor de alledaagse toerist, maar met zijn multiculturaliteit en diversiteit aan restaurants kan een wandeling door Borgerhout een ware ontdekkingstocht zijn. 

Wil jij deze buurt verkennen? Dat kan perfect! De wijk is gekend voor zijn elegante cafeetjes met een vintage toets. Ook aan hippe clubs is er geen tekort. Muziekliefhebbers zijn in Borgerhout op de juiste plaats! De bekende Trix en Roma bieden een divers aanbod aan culturele evenementen en concerten aan. Deze clubs behoren echt tot de cultuur van de wijk en zijn heel geliefd bij de lokale bevolking. Ze zijn dus echt een “must see”!

Als je Borgerhout bezoekt, vergeet dan zeker niet naar het Moorkensplein te gaan. Het imposante Districthuis is een aanrader voor liefhebbers van Vlaamse neorenaissancestijl.

Het Te Boelaerpark en het Boekenbergpark zijn zeker de moeite om eens door te wandelen. Het Te Boelaerpark is een schaduwrijk park waar het heerlijk vertoeven is in de zomer. Maar dat is niet alles. Er is een toffe speeltuin in het park waar kinderen zich urenlang kunnen amuseren. In het Boekenbergpark kan je terecht voor een verfrissende plons. Je zwemt in openlucht, omgeven door de natuur. Vergeet dus zeker je zwembroek niet mee te nemen!

De Turnhoutsebaan is een lange, drukke baan. Deze straat bruist. Je vindt er een heleboel stoffen- en kruidenwinkels die de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

Op weg naar Borgerhout kan u door de Kerkstraat wandelen, een zijstraat van de Turnhoutsebaan. Op dit gezellige plein bij de Sint Willibrorduskerk vindt u verschillende restaurants. Wat verderop vindt u restaurant Essen, gelegen op het vernieuwde Vinçotteplein. Essen is het restaurant om midden in het multiculturele Borgerhout te genieten van de Frans-Belgische keuken. 

Niet ver van het Terloplein, midden in Oud-Borgerhout kan u aanschuiven bij het huiskamerrestaurant Pepper & Mint. U krijgt hier een driegangenmenu voorgeschoteld in een gemeenschappelijke en huiselijke sfeer. 

Zin in een Chinees restaurant? Aan de rand van Borgerhout in de Diamantwijk kan u terecht in de Chinese straat. U wordt gegarandeerd ondergedompeld in de Chinese cultuur.