Theaterbuurt

Op zoek naar de beste restaurants in de Theaterbuurt? Wil je lekker uit eten in de buurt van de Stadsschouwburg, de Bourla, de Vogelenmarkt of Den Botaniek? Ontdek de Theaterbuurt van Antwerpen op Eat in Antwerp!

In de Antwerpse Theaterbuurt gaan talent, creativiteit en gezelligheid hand in hand.

Bourla Schouwburg - Antwerpen
Bourla Schouwburg

Aan het Theaterplein vinden we de Stadsschouwburg en de Bourla. Als je een musical, theater- of toneelvoorstelling wil meepikken, ben je hier aan het juiste adres. Best reserveer je wel een plaatsje, want de tickets verkopen als zoete broodjes.

In deze wijk vind je ook een aantal kleinere theaterzalen als het Fakkeltheater, de Arenbergschouwburg en Theater Elckerlyc. Minder bekend, maar zeker het bezoeken waard.

De Vogelenmarkt is een begrip op zondag. Deze populaire markt wordt al sinds de 16de eeuw georganiseerd en evolueerde doorheen de jaren van een markt waar uitsluitend vogels en pluimvee verkocht werden, naar een markt waar je écht alles terugvindt, van kleding en speelgoed tot antiek.

Voor liefhebbers van exotische producten is er de zaterdagmarkt, in Antwerpen ook bekend als vreemdelingenmarkt. De vreemdelingenmarkt dankt zijn naam aan de vele exotische groenten en fruitsoorten die je hier kan kopen. Naast de vele Turkse, Marokkaanse en zuiderse specialiteiten vind je hier ook lokale producten.

Den Botaniek (de plantentuin van Antwerpen) staat heel het jaar door in bloei. Nergens anders in Antwerpen vind je zoveel verschillende kruiden- en plantensoorten bij elkaar. Ontsnap de drukke stad in deze groene oase van rust.

De Theaterbuurt van Antwerpen is rijk aan hippe, sfeervolle restaurants. Na een wandeling door de Antwerpse plantentuin kan je rekenen op een gezellig etentje in sterrenrestaurant Het Gebaar. Wanneer je langs de Arenbergstraat verder wandelt, kom je op de Lange Gasthuisstraat. Een straat vol culinair genot! Bij restaurant Fine Fleur kan je terecht voor gerechten op kwaliteit van de Michelinster. De place to be voor ware smaaksensaties! Een paar huizen verder tref je restaurant Bar Bulot at Botanic. Het restaurant bevindt zich in een prachtig vijfsterrenhotel dat je een oase van rust midden in Antwerpen biedt. Het ideale restaurant na een shopping-uitstap op de drukke Meir. 

Aan sterrenrestaurants geen gebrek in de Lange Gasthuisstraat! Ook restaurant Le Pristine is een bezoekje waard in de Theaterbuurt. Topchef Sergio Herman geeft jou een inkijk in het beste dat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Geen zin in een Italiaans restaurant? Dat is gelukkig niet het enige dat Sergio Herman aanbiedt in Antwerpen. Een huis verder kan je genieten van zijn dining-bar Blueness. Hier kan je je verdiepen in de Franse keuken met Japanse invloeden.  

Wandel je verder langs de Oudaan tot aan de Huidevettersstraat dan stuit je op restaurant Matterhorn Antwerp. Tijdens de warme zomermaanden kan je hier genieten van uitstekende tapas en een eigentijdse menukaart op hun prachtige terras! Langs de andere kant van de Oudaan vind je de Kleine Markt. Bij restaurant Bien Soigné kan je intiem genieten van hun gastronomische gerechten. 

Bij een etentje in Restaurant Bourla waan je je bijna in het oude Parijs. Het prachtige, klassieke interieur en het zicht op de Bourla Schouwburg zorgt voor een zalige eetervaring. Dit Belgisch-Franse restaurant kan je vinden op de Graanmarkt. 

Het Theaterplein is misschien wel het centrale punt van de Theaterbuurt in Antwerpen. Gevuld met allerlei restaurants en eetgelegenheden kan iedereen hier terecht. Aan de overkant van de Stadsschouwburg vind je Restaurant Fons. De place to be voor liefhebbers van klassieke vleesgerechten zoals vol-au-vent of stoofvlees, maar ook voor de beste burgers ben je hier aan het juiste adres! 

Een eindje verder is de kasteelpleinstraat, vlak bij de Britse lei, hier vind je restaurant De Broers van Julienne. Vegan of vegetarisch eten in Antwerpen? Dat doet je hier! 

Met zijn veelheid aan restaurants kan je in de Theaterbuurt genieten van een echt culinair weekend!