Matcha in Antwerpen: traditionele matcha groene thee en heerlijke matcha latte’s

Gepubliceerd Op: 9 juli 2024|Door |Categorieën: Eten & drinken|

Matcha, een soort groene thee met een lange geschiedenis in China en Japan, wordt ook hier in het westen steeds populairder. Hoewel de meningen verdeeld blijven (smaakt matcha nu wel of niet naar gras) zijn er steeds meer cafeetjes waar de matcha latte een vaste plaats op de kaart veroverd heeft. You ask, we deliver, speciaal voor jullie verzamelden we een paar van de beste plekjes om heerlijke matcha te gaan drinken in Antwerpen.

Kukai matcha studio

Tussen het historisch centrum en het Eilandje, op het gezellige Falconplein, ligt KūKai Matcha Studio. Dit cafeetje is the place to be als je van matcha houdt. Warme dranken, koude dranken en zelfs snacks voor een klein hongertje, overal zit matcha in. En maak je geen zorgen, ook voor de minder fanatieke matcha liefhebbers hebben ze enkele opties op hun menukaart staan.

Adres

Falconplein 37
2000 Antwerpen

Azumaya

Voor authentieke Japanse matcha moet je bij Azumaya zijn. In de theaterbuurt, genesteld tussen de botaniek en het stadspark geniet je van een heerlijke kop matcha thee of smul je van de verschillende groene snacks. Wat maakt Azumaya net dat beetje specialer? Je kan er een authentieke Japanse theeceremonie meemaken of een workshop volgen om zelf een heerlijke kop matcha te leren maken.

Adres

Leopoldplaats 12
2000 Antwerpen

Nordica

We gaan van Zuidoost-Azië naar Noord-Europa met Nordica 31. In deze ontbijt, brunch en lunch spot op de grens tussen Antwerpen Zuid en Harmonie kan je niet alleen een heerlijke matcha latte of tonic drinken, maar ook proeven van ‘Nordic street food’ en hun zelfgebakken zuurdesembrood.

Adres

Belegstraat 31
2018 Antwerpen

Mytea

Toch liever iets anders dan een gewone matcha latte? Spring dan eens binnen bij Mytea voor een beker bubble tea met matcha. Dit cafeetje heeft niet alleen een super schattig logo, ze hebben ook een ruime keuze milk en bubble tea’s én traditionele snacks voor de kleine honger. Ga meer de ‘traditionele’ route op met een matcha milk tea of kies voor iets fris met een matcha smoothie.

Adres

Lange Koepoortstraat 74/76
2000 Antwerpen