Linkeroever

Op zoek naar de beste restaurants op Linkeroever? Wil je lekker uit eten in de buurt van Sint-Anneke of de Jachthaven? Ontdek Linkeroever op Eat in Antwerp!

Wil je eens iets anders? De skyline van Antwerpen zien? Of naar het strand? Op Linkeroever moet je zijn!

Voetgangerstunnel - Antwerpen
Voetgangerstunnel – Antwerpen

De rechteroever is geweldig, maar kan druk zijn. Steek de Schelde over en ontdek de andere kant van ‘t Stad. Hoe? Wel, iedereen in Antwerpen kent de voetgangerstunnel. Een lange, charmante tunnel die het Historisch Centrum verbindt met Linkeroever. De houten roltrappen dragen bij aan de authentieke sfeer van deze tunnel gebouwd in 1933.

Als je niet graag wandelt, neem je de metro of oversteekboot. Met een boottocht op de Schelde zie je Linkeroever vanop het water. Je kan de veerboot nemen aan het dok op ’t Steen. Echt een aanrader!

Vanop Linkeroever zie je ‘t Stad op een compleet verschillende manier. Je hebt er een prachtig uitzicht op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Boerentoren die triomfantelijk boven ‘t Stad uittorenen. Genieten van dit uitzicht doe je best op een terrasje. En daar zijn er veel van op Linkeroever. Proef van een verkoelende Belgische pint of smul van een pot mosselen met frietjes.

Vergeet zeker de Jachthaven niet te bezoeken. Hier voelen liefhebbers van watersport en zeilen zich helemaal thuis. De jachthaven is wondermooi.

Als je Linkeroever zegt, zeg je Sint-Anneke. Het stadsstrand dat geliefd is door heel Antwerpen en omstreken. Zonnekloppers, mosselliefhebbers en de vaste bezoekers komen er samen en vergeten er al hun zorgen.

Linkeroever is dé plaats voor een gezinsuitstap. Kinderen leven zich er volledig uit op de minigolfbaan, in het openluchtzwembad of op één van de talrijke speelgelegenheden.

België en wielercultuur zijn twee handen op één buik. En op Linkeroever weten ze dat ook. Het is vaak het startpunt voor mooie en veilige fietsroutes. Je vindt er verschillende fietsknooppunten.

Wie naar Linkeroever gaat, gaat vast en zeker eens een wandeling doen op de Wandeldijk. Tijd voor een pauze en een hapje eten? Dan kan je langsgaan bij restaurant De Zeester. Met het zicht op de Schelde kan je in dit restaurant genieten van de rust van Linkeroever. In de warme zomermaanden is dit restaurant de ideale plek om na het zwemmen in het openluchtzwembad tot rust te komen. Achteraf kan je nog even genieten van het uitzicht van op het Sint-Anneke strand. 

Op wandelafstand van het dok van Linkeroever vind je restaurant Windkracht 12 op de Thonetlaan. De heerlijke gerechten bereid door hun chef-kok kan je hier opeten met uitzicht op ’t Stad. 

Op Linkeroever zijn er dus restaurants genoeg! Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van Antwerpen en in rust goed te eten.