Linkeroever

Uw favoriete restaurant kiezen uit de talloze restaurants die Antwerpen rijk is, is geen eenvoudige opdracht. Breng zeker ook een bezoekje aan de Linkeroever van Antwerpen.

Wil je eens iets anders? De skyline van Antwerpen zien? Of naar het strand? Op Linkeroever moet je zijn!

Voetgangerstunnel - Antwerpen
Voetgangerstunnel – Antwerpen

De rechteroever is geweldig, maar kan druk zijn. Steek de Schelde over en ontdek de andere kant van ‘t Stad. Hoe? Wel, iedereen in Antwerpen kent de voetgangerstunnel. Een lange, charmante tunnel die het Historisch Centrum verbindt met Linkeroever.

Als je niet graag wandelt, neem je de metro of oversteekboot. Met een boottocht op de Schelde zie je Linkeroever vanop het water. Echt een aanrader!

Vanop Linkeroever zie je ‘t Stad op een compleet verschillende manier. Je hebt er een prachtig uitzicht op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Boerentoren die triomfantelijk boven ‘t Stad uittorenen. Genieten van dit uitzicht doe je best op een terrasje. En daar zijn er veel van op Linkeroever. Proef van een verkoelende Belgische pint of smul van een pot mosselen met frietjes.

Vergeet zeker de Jachthaven niet te bezoeken. Hier voelen liefhebbers van watersport en zeilen zich helemaal thuis. De jachthaven is wondermooi.

Als je Linkeroever zegt, zeg je Sint-Anneke. Het stadsstrand dat geliefd is door heel Antwerpen en omstreken. Zonnekloppers, mosselliefhebbers en de vaste bezoekers komen er samen en vergeten er al hun zorgen.

Linkeroever is dé plaats voor een gezinsuitstap. Kinderen leven zich er volledig uit op de minigolfbaan, in het openluchtzwembad of op één van de talrijke speelgelegenheden.

België en wielercultuur zijn twee handen op één buik. En op Linkeroever weten ze dat ook. Het is vaak het startpunt voor mooie en veilige fietsroutes. Je vindt er verschillende fietsknooppunten.

Met wie kijk jij naar de Antwerpse skyline?

Restaurants op Linkeroever

Uw restaurant hier?

Meer informatie