Nieuw Zuid

Op zoek naar de beste restaurants in het Nieuw Zuid in Antwerpen? Wil je lekker uit eten in de buurt van de Kammenstraat, de Kloosterstraat of Sint-Andries? Ontdek het Nieuw Zuid op Eat in Antwerp!

Nieuw Zuid is de meest recente aanwinst van Antwerpen. In dit district ligt de nadruk op duurzaamheid en de integratie van groen. Naast kunstgalerijen vind je er een aantal bars, pubs en restaurants die het bezoeken meer dan waard zijn.

Ben je benieuwd naar de toekomst, zoek je rust en/of zie je graag kunst? Dan is Nieuw Zuid iets voor jou!

Nieuw Zuid is een nieuwe wijk in Antwerpen waar onder andere duurzaamheid centraal staat. De wijk is gelegen tussen het justitiepaleis en de Schelde. De wijk is momenteel nog volop in ontwikkeling. De geplande einddatum is 2025.

Deze buurt wordt gedomineerd door groen. Het Nieuw Zuid wordt volledig ingericht met oog op biofiel design. Er is een ruim park en veel groen in het straatbeeld. Je komt er echt tot rust. Ideaal om even te ontsnappen uit de drukte!

Vergeet het openbaar vervoer maar. Op ‘t Nieuw Zuid bereik je alles makkelijk met de fiets of te voet. Zo kan je Antwerpens nieuwste wijk op je eigen tempo ontdekken.

Kunstliefhebbers zijn hier op de juiste plaats. Op ’t Nieuw Zuid kan je een aantal interessante, nieuwe galerijen bezoeken. Als je de authentieke Antwerpse sfeer wilt opsnuiven, is bruine kroeg ‘Den Tripel’ meer dan de moeite waard.

Kan jij de toekomst zien? Op het nieuw Zuid wel. Geniet van de rust, kunst, duurzaamheid en het lekkere eten.

Op het Nieuw Zuid kan je genieten van tal van restaurants. Laat je meeslepen door de uitstekende horeca en de moderne architectuur van ‘t Nieuw Zuid in Antwerpen! 

Vlak bij de Ledeganckkaai vind je restaurant Nebo. Het is een van de vele sterrenrestaurants in Antwerpen waar je culinair kan genieten. Het restaurant is gelegen op het Panamarenkoplein. Ideaal dus voor kunstliefhebbers die achteraf nog een bezoekje willen brengen aan het Panamarenkohuis! 

Als je even verder wandelt kom je uit bij Barchel. Restaurant Barchel is de plek voor een gezellig ontbijt of een heerlijke lunch op het Nieuw Zuid! Op de Bolivarplaats bij het prachtige Vlinderpaleis kan je uit eten bij de Walrus. Het is een typisch Belgisch restaurant en ideaal om van de Vlaamse keuken te proeven.  

Keuze genoeg dus aan restaurants op het Nieuw Zuid!