Nieuw Zuid

Nieuw Zuid is de meest recente aanwinst van Antwerpen. In dit district ligt de nadruk op duurzaamheid en de integratie van groen. Naast kunstgalerijen vind je er een aantal bars, pubs en restaurants die het bezoeken meer dan waard zijn.

Ben je benieuwd naar de toekomst, zoek je rust en/of zie je graag kunst? Dan is Nieuw Zuid iets voor jou!

Nieuw Zuid is een nieuwe wijk in Antwerpen waar onder andere duurzaamheid centraal staat. De wijk is gelegen tussen het justitiepaleis en de Schelde. De wijk is momenteel nog volop in ontwikkeling. De geplande einddatum is 2025.

Deze buurt wordt gedomineerd door groen. Er is een ruim park en veel groen in het straatbeeld. Je komt er echt tot rust. Ideaal om even te ontsnappen uit de drukte!

Vergeet het openbaar vervoer maar. Op ‘t Nieuw Zuid bereik je alles makkelijk met de fiets of te voet. Zo kan je Antwerpens nieuwste wijk op je eigen tempo ontdekken.

Kunstliefhebbers zijn hier op de juiste plaats. Op ’t Nieuw Zuid kan je een aantal interessante, nieuwe galerijen bezoeken. Als je de authentieke Antwerpse sfeer wilt opsnuiven, is bruine kroeg ‘Den Tripel’ meer dan de moeite waard.

Kan jij de toekomst zien? Op het nieuw Zuid wel. Geniet van de rust, kunst, duurzaamheid en meer.

Restaurants op Nieuw Zuid

Uw restaurant hier?

Meer informatie