Events

Wat is er vandaag te doen in Antwerpen? Hier ontdek je leuke evenementen, activiteiten en andere culinaire events voor een heerlijk dagje uit in Antwerpen.

21, 22 & 23 juni 2024

Bierpassie Weekend

Groenplaats, Antwerpen, België

Een 40 tal brouwerijen stellen meer dan 200 bieren voor tijdens dit Bierpassie weekend. Het doel van dit festival is een overzicht geven van de beste Belgische bieren. De toegang is gratis, maar wie een biertje wil proeven zal ter plekken een degustatieglas moeten aankopen. Deze kan je achteraf gewoon mee naar huis nemen als souvenir!

Bierpassie Weekend
8-9 November 2024

Billie’s Craft Beer Fest

Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen, België

Van vrijdag 8 November tot en met zaterdag 9 november vind het Billie's Craft Beer Fest plaats. Het eerste ambachtelijke bierfestival in zijn soort in België.

Billie’s Craft Beer Fest
Elke zaterdag

Exotische markt

Oudevaartplaats, Antwerpen, België

Heb je steeds opnieuw die drang om te reizen, nieuwe dingen te ontdekken en te proeven van wat de wereld te bieden heeft? Dan zit je in Antwerpen helemaal goed. Geniet van een goed glas bier op één van de vele terrassen, laat je verleiden door de kenmerkende Belgische gastronomie of ga op zoek naar de verschillende culturen die de stad rijk is.

Elke zaterdag van 8 - 16u

Exotische markt
Elke zondag

Bio markt

Falconplein, Antwerpen, België

Elke zondag vind je op het Falconplein een markt met diverse gezonde en duurzame voeding. Er staan ongeveer 24 kramen die verse bioproducten aanbieden.

Elke zondag van 9-16u

Bio markt

Tot volgende keer!

Geen locatie doorgegeven

Groen kwartier rommelmarkt

Groen Kwartier, Antwerpen, België

Na een pauze van twee jaar is de Groen Kwartier Rommelmarkt terug van weggeweest, en deze keer onder de organisatie van Gasthuis28.

Tot volgende keer!

Geen locatie doorgegeven

Rommelmarkt Natiebuurt

De Pretstraat, Antwerpen, België

Kom gezellig op schattenjacht tijdens de jaarlijkse rommelmarkt van de Natiebuurt.
Door het voorgaande succes wordt het aantal standhouders dit jaar verdubbeld in De Pretstraat en Van Aerdtstraat, 2060 Antwerpen.
Naar jaarlijkse gewoonte kan u genieten van een heerlijk ontbijt bij Le Red Fox, een bbq bij café Espiguero of gewoon genieten van een drankje.
Nieuw dit jaar is het live entertainment van de geweldige Cosy Godfather’s die van start gaan om 14u.

Tot volgende keer!

Geen locatie doorgegeven

DRIP Fest in Antwerpen

Napoleonkaai, Antwerpen, België

Van 3 tot en met 4 Juni vind het Drip Fest in Antwerpen plaats, georganiseerd door Mathieu Terry en Bockie De Repper. Je vindt er onder meer Rambo Burger, Studio Pickle Pickle, Burgers And Grapes en het Parijse Blossom Burgers. Ook zal je kunnen proeven van unieke hamburgers gemaakt door enkele Belgische chef. Voor een dagticket betaal je 25 euro, eten en drinken betaal je ter plaatse.

Tot volgende keer!

Geen locatie doorgegeven

Zomerfabriek

Minkelersstraat 2, 2018 Antwerpen, België

De zomerfabriek is de ‘place to be’ tijdens de zomermaanden. Hier is het elke dag feest! Voor iedereen. Met vaste waarden als The Classics op dinsdag, Grab The Mic op woensdag en de Jams op zondag. Nieuw dit jaar is Dance Lab, een open stage voor dans, op donderdag. Kijk uit naar straffe avonden vol nieuw en ongekend talent. Maar er is meer. Uit de vele inzendingen voor de Open Call selecteerde de jury 20 flitsende projecten. Verwacht je aan block parties,Afro-Caribbean nights, K-pop events en veel meer.

Tot volgende keer!

Geen locatie doorgegeven

Ramblas Antwerpen

Klapdorp, Antwerpen, België

Ramblas Antwerpen is het gezelligste buurtfestival van de Stad in het Schipperskwartier met tal van leuke activiteiten zoals een straatverkoop, kinderanimatie, muzikale acts, straatacts, volksspelen en een aantal kermisattracties

Tot volgende keer!

Geen locatie doorgegeven

Smaakmeesters

Groenplaats, Antwerpen, België

Smaakmeesters zijn meesters van de smaak, van gastronomisch vakmanschap, van culinair genot. Ze weten wat ze doen, en wat ze doen willen ze delen. Met veel plezier zetten ze dan ook hun deuren voor je open tijdens Smaakmeesters 2023, hét culinaire festival van Antwerpen, op 30/09 en 1 oktober. Zet het nu al met stip in je agenda!

Tot volgende keer!

Geen locatie doorgegeven

Kerstmarkt Antwerpen

Groenplaats, Antwerpen, België

De kerstmarkt in Antwerpen gaat van start op vrijdag 8 december 2023 met een scala aan leuke animaties en extra activiteiten. Het feest eindigt op zondag 7 januari 2024 met een spetterende nieuwjaarsdrink. Op deze afsluitende dag trakteert de stad haar bewoners met een zakje jetons, die ze kunnen besteden bij alle kerstkramen, winterbars en attracties.

Tot volgende keer!

Geen locatie doorgegeven

Antwerpen Proeft

Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai, Antwerpen, België

Het culinair festival Antwerpen Proeft, gestart in 2007 en pionier in België, bieden gerenommeerde restaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks signatuurgerechten in degustatievorm aan.

In de stad Antwerpen worden veel leuke culinaire evenementen en activiteiten georganiseerd. Voor jouw gemak bundelden we al deze events in een handig overzicht. Wat is er vandaag te doen in Antwerpen? Hierboven vind je een aantal culinaire evenementen en activiteiten die je zeker niet mag missen voor een leuk dagje uit in Antwerpen. Zet de datum alvast in je agenda. Organiseer je zelf een culinair evenement en wil je vermeld worden? Neem gerust contact met ons op.