Events

Wat is er vandaag te doen in Antwerpen? Hier ontdekt u leuke evenementen, activiteiten en andere culinaire events voor een heerlijk dagje uit in Antwerpen.

In de stad Antwerpen worden veel leuke culinaire evenementen en activiteiten georganiseerd. Voor uw gemak bundelden we al deze events in een handig overzicht. Wat is er vandaag te doen in Antwerpen? Hieronder vindt u een aantal culinaire evenementen en activiteiten die u zeker niet mag missen voor een leuk dagje uit in Antwerpen. Zet de datum alvast in uw agenda.

Markten in Antwerpen

Markten in Antwerpen

Antwerpen heeft een eeuwenlange en rijke traditie van markten. Ook vandaag bestaan er nog diverse lokale wijkmarkten, maar op weekend- en feestdagen worden op verschillende plaatsen in de stad thematische markten opgetrokken.
Een must voor wie van het echte Antwerpen wil proeven.

Bezoek website

Culinaire wandelingen - Antwerpen

Culinaire Wandelingen

Al bijna 10 jaar organiseert vzw Culinaire Wandelingen rondleidingen door Antwerpen waarbij cultuur, geschiedenis en het ontdekken van smaken hand in hand gaan.

Bezoek website

Brunch in t Park - Antwerpen

Brunch in ’t Park

Kom iedere zon- en feestdag tussen 10-13u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met veel lekkers om vrij uit te kiezen. Op de buffettafel vindt u ontbijtklassiekers als croissants en pistolets, spek met eieren, huisbereide yoghurt met granola, fruitsalade, gerookte zalm, kaasjes en vleesjes, enzovoort.
Geen maaltijd is compleet zonder dessert, dus wordt er ook gezorgd voor een fijne selectie desserts. Kom met uw liefje, uw vrienden of schuif gezellig aan met de hele familie.

Voor dit uitgebreid ontbijt betaalt u 25,00 euro/persoon.
Voor kindjes t.e.m. 10 jaar betaalt u slechts 12,5 euro.

Elke zondag en feestdag
Bar Noord – Park Spoor Noord

Bezoek website

Bollekesfeest

Op 17, 18 en 19 september 2021 staat de binnenstad van Antwerpen weer in rep en roer voor het stadsfestival “Het Bollekesfeest”. Eten, muziek en een geweldige vibe zijn de 3 sleutelwoorden tijdens dit zomerse weekend.

17,18 en 19 september
Antwerpen

Bezoek website

proeft boutique antwerpen proeft

Proeft Boutique (door Antwerpen Proeft)

Proeft Boutique is de eerste eindejaarseditie van het Antwerpen Proeft dat je kent, met gerenommeerde restaurants, de lekkerste gerechtjes en verrassende culinaire thema’s. Proeft Boutique wordt op-en-top gezellig en het startschot van lange en onvergetelijke eindejaarsfeesten!

11, 13 en 14 november
Antwerpen

Bezoek website

flying pig evenement logo

Flying Pig

Die eerste aperitief in de vooravond met uw beste vrienden aanvatten. Niet wetende waar de avond eindigt en de ochtend die genadeloos toeslaat. Flying Pig wil het aperitiefmoment huldigen en een vrolijke sfeer creëren waarin mensen samen de perfecte avond beleven.

Vrijdag 1 oktober
Museum van Schone Kunsten

Bezoek website

Smaakmeesters

Maak kennis met de Smaakmeesters van ’t stad. Ontdek culinaire trends, geniet van Antwerpse gastronomie en laat u verrassen door de passie van lokale topchefs. Smaakmeesters is hét culinair festival in Antwerpen waar horecazaken je laten proeven van hun gastronomisch vakmanschap. Van verfijnde, tongstrelende bereidingen tot cocktails, koffies of het perfecte dessert.

Smaakmeesters Deluxe

Dit jaar is er een exclusief én gloednieuw aanbod: Smaakmeesters Deluxe. Wandel op zondag 3 oktober langs 3 Antwerpse toprestaurants, waarvan telkens één sterrenzaak, en laat je verrassen met een tongstrelend driegangenmenu.

Van 1 tot 3 oktober
Diverse Locaties
Bezoek website

Jong Keukengeweld

Hét collectief van de beste jonge chefs van Vlaanderen en Brussel: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen. Jong Keukengeweld verenigt 64 jonge topchefs die de Vlaamse gastronomie belichamen.

Door Jong Keukengeweld genieten jongeren van 18 tot en met 30 jaar van 1 oktober tot 7 november van topgastronomie aan een zeer voordelige prijs.

1 oktober – 7 november
Diverse Locaties
Bezoek website

Bierpassieweekend

En dit voor de 20ste keer. Terug op de Groenplaats, in het hart van de koekenstad. Kom, ruik en proef het beste wat er in ons Belgenbierland te vinden is!

See you next year!
Groenplaats, Antwerpen

Bezoek website