’t Zuid

Op zoek naar de beste restaurants in Antwerpen Zuid? Wilt u lekker uit eten in de buurt van het de Leopoldplaats, de Waalse of de Vlaamse kaai of het Koninklijk Museum van Schone Kunsten? Ontdek ’t Zuid op Eat in Antwerp!

’t Zuid is een hippe, modieuze en kunstzinnige wijk die bruist van energie en leven.

Antwerpen Zuid is het meest zuidelijke deel van de binnenstad gelegen tussen de Singel, Amerikalei en de Scheldekaaien. Een groot deel van ’t Zuid is gevestigd op de fundamenten van de oude citadel/het Zuidkasteel.

De naam ’t Zuid komt van “Zuid-Museum”. Kunstliefhebbers komen op ’t Zuid dan ook helemaal aan hun trekken. Deze musea zijn een bezoekje meer dan waar:

Als je ‘t Zuid bezoekt, moet je zeker de vernieuwde kaaien zien. Je maakt er een schitterende wandeling langs de Schelde terwijl je geniet van een betoverend uitzicht.

Het Vlinderpaleis is het nieuwe Gerechtshof van Antwerpen en een mooi voorbeeld van moderne architectuur. Het Vlinderpaleis werd ontworpen door architect Richard Rogers. Richard Rogers is ook verantwoordelijk voor welgekende gebouwen als het Centre Pompidou in Parijs en The Millenium Dome in Londen.

’t Zuid is perfect voor de liefhebbers van shoppen. Het heeft een heel speciaal en divers winkelaanbod. Je vindt er een heleboel leuke winkeltjes met vintage en design kleding, interieur en meer.

De wijk staat vol met imposante herenhuizen en Art-Nouveau-woningen. ’t Zuid heeft een bijzonder stratenplan. Daarom wordt de wijk wel eens “Petit-Paris” genoemd door de lokale bevolking.

Aan hippe en trendy restaurants, bars en terrasje geen gebrek op ‘t Zuid. ‘t Zuid is een must voor iedere horecaliefhebber! Ga zeker eens kijken in de buurt rond het museum of aan de Vlaamse en Waalse kaai.

Vlak bij de Schelde, op de Waalsekaai, vindt u restaurant Dok 54. Dok 54 serveert u à la minute gerechten. U kan hier rekenen op uitstekende service en een menu van topkwaliteit! 

Ook voor echte sterrenrestaurants kan u terecht op ’t Zuid in Antwerpen.  Als u van de kaaien verder wandelt langs de Scheldestraat komt u uiteindelijk aan de Volkstraat. Midden in de wijk van Sint-Andries kan u hier genieten van restaurant A’sur. Zij geven steeds een Zuid-Amerikaanse twist aan hun verfijnde gerechten. Ideaal voor een culinair diner! Wat verder in de Volkstraat stuit u op restaurant Matterhorn Süd. Met hun uitgebreide menukaart is hier voor ieder wat wils. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kan u hier genieten van live DJ’s op de achtergrond. Uit eten met een feestelijke sfeer verzekerd! 

Wat verderop, vlak bij het vernieuwde Koninklijk Museum van Schone Kunsten, kan u uit eten bij restaurant Jerom. De gerechten hier zijn piekfijn verzorgd en verzekeren u van een gastronomische ervaring.  

’t Zuid in Antwerpen is de ideale plek om te genieten van hoogkwalitatieve restaurants. De sfeervolle restaurants bieden u een totaalbeleving aan smaken en geuren. Genot verzekerd!