’t Zuid

De talrijke hippe restaurants maken van Antwerpen Zuid een culinaire trekpleister. Ontdek uw favoriete restaurant, bistro of brasserie rond het museum of aan de bruisende Vlaamse of Waalse Kaai. Kom lekker uit eten op ’t Zuid!

’t Zuid is een hippe, modieuze en kunstzinnige wijk die bruist van energie en leven.

Antwerpen Zuid is het meest zuidelijke deel van de binnenstad gelegen tussen de Singel, Amerikalei en de Scheldekaaien. Een groot deel van ’t Zuid is gevestigd op de fundamenten van de oude citadel/het Zuidkasteel.

De naam ’t Zuid komt van “Zuid-Museum”. Kunstliefhebbers komen op ’t Zuid dan ook helemaal aan hun trekken. Deze musea zijn een bezoekje meer dan waar:

Als je ‘t Zuid bezoekt, moet je zeker de vernieuwde kaaien zien. Je maakt er een schitterende wandeling langs de Schelde terwijl je geniet van een betoverend uitzicht.

Het Vlinderpaleis is het nieuwe Gerechtshof van Antwerpen en een mooi voorbeeld van moderne architectuur. Het Vlinderpaleis werd ontworpen door architect Richard Rogers. Richard Rogers is ook verantwoordelijk voor welgekende gebouwen als het Centre Pompidou in Parijs en The Millenium Dome in Londen.

’t Zuid is perfect voor de liefhebbers van shoppen. Het heeft een heel speciaal en divers winkelaanbod. Je vindt er een heleboel leuke winkeltjes met vintage en design kleding, interieur en meer.

Aan hippe en trendy restaurants, bars en terrasje geen gebrek op ‘t Zuid. ‘t Zuid is een must voor iedere horecaliefhebber! Ga zeker eens kijken in de buurt rond het museum of aan de Vlaamse en Waalse kaai.

De wijk staat vol met imposante herenhuizen en Art-Nouveau-woningen. ’t Zuid heeft een bijzonder stratenplan. Daarom wordt de wijk wel eens “Petit-Paris” genoemd door de lokale bevolking.

Restaurants op ’t Zuid

A’Sur

Volkstraat 32
2000 Antwerpen


Meer informatie
Dok 54

Waalsekaai 54
2000 Antwerpen


Meer informatie
Matterhorn Süd

Volkstraat 69
2000 Antwerpen


Meer informatie
Jerom

Graaf Van Egmontstraat 39A
2000 Antwerpen


Meer informatie