Zurenborg

Misschien ligt jouw favoriete restaurant wel op de bruisende Dageraadplaats in Antwerpen? In deze trendy, Antwerpse wijk zijn er restaurants naar ieders gading, vaak in mooie historische panden. Ontdek Zurenborg!

Een plaats waar klasse, uitmuntende architectuur en een gemoedelijke sfeer elkaar ontmoeten. Dat is Zurenborg!

Draakplaats Antwerpen
Draakplaats

Zurenborg staat vooral bekend voor zijn impressionante gebouwen. Wandel maar eens door de Cogels-Osylei. Je mond valt er open van alle prachtige herenhuizen in art-nouveau-stijl en paleisjes uit de belle époque periode. Met wat verbeelding ga je zo terug in de tijd. Zurenborg is absoluut het bezoeken waard voor liefhebbers van architectuur.

Vergeet zeker niet heel de wijk te ontdekken. Je zal verwonderd staan van de wondermooie architectuur. ‘De 4 Seizoenen’ – de hoekhuizen aan de Waterloostraat – en de ‘12 Apostelen’ of de ‘12 Duivelkens’ in de Transvaalstraat zijn slechts enkele voorbeelden.

Op het einde van de Cogels-Osylei vind je de Draakplaats. De wijk wordt hier als het ware gesplitst door de spoorlijn. Zo behoort het Noordelijke deel van de wijk tot Antwerpen en het Zuidelijke deel tot Berchem. Elk deel met zijn typische charme. Op de Draakplaats zit je goed voor een heerlijk drankje of hapje.

Ook de Dageraadplaats ligt bezaaid met allerlei restaurants, bistro’s, cafés en eethuisjes. Je vindt er alles van een snelle hap tot een culinaire maaltijd. ‘s Avonds is het heerlijk vertoeven op de sfeervol verlichte Dageraadplaats. Over heel de wijk hangt een trendy en hippe vibe. Elke donderdagvoormiddag kan je op de Dageraadplaats terecht voor een markt met zo’n vijftigtal standplaatsen. Voor elk wat wils.

Op Zurenborg is er altijd keuze genoeg aan restaurants. Vooral de Dageraadplaats is een populaire plek voor locals om uit eten te gaan. Van elke keuken kan je hier proeven! Of jouw voorkeur nu uitgaat naar een Marokkaans restaurant, een Aziatisch restaurant of een Italiaanse avond. Op Zurenborg is het allemaal mogelijk! 

Ook voor mensen die zich willen verdiepen in de wereld van vegan eten is er hier plek. Ga bijvoorbeeld eens langs bij HUMM op de Dageraadplaats. Een relatief nieuw restaurant dat zich focust op plant-based Midden-Oosterse gerechten. Toch zin in iets anders? Dan is een paar stappen verder restaurant May’s. Hier kan je terecht voor Thaise gerechten van topkwaliteit.  

Van de Dageraadplaats kan je verder wandelen door de Draakstraat. In deze levendige straat vind je restaurant El Warda. Wil je de authentieke Marokkaanse of zelfs Egyptische keuken ontdekken? Dan moet je bij El Warda zijn. Na de draakstraat bots je op de gezellige en hippe Draakplaats. Ook hier keuze genoeg aan toprestaurants. Bij restaurant Oost-Azië kan je terecht voor een variatie aan Aziatische gerechten. Aan de overkant van het plein kan je ook een bezoekje brengen aan de Wattman. Een restaurant met een huiselijke sfeer waar je terecht kan voor heerlijke gerechten. Met hun uitgebreide menukaart is er voor elk wat wils! 

Aan de Draakplaats in Zurenborg ligt de Grotehondstraat. Voor een Italiaans restaurant van topkwaliteit kan je hier terecht bij L’Enoteca. Zin in een sterrenrestaurant? Dan kan je doorwandelen naar restaurant Dôme sur Mer in de Arendstraat. Hun open-keuken concept maakt jouw etentje tot een ware ervaring! 

Zurenborg is misschien wel dé trekpleister voor hippe restaurants in Antwerpen! Met zijn grote variëteit aan restaurants kan je hier niet mis zitten.