Zurenborg

Misschien ligt uw favoriete restaurant wel op de bruisende Dageraadplaats in Antwerpen? In deze trendy, Antwerpse wijk zijn er restaurants naar ieders gading, vaak in mooie historische panden. Ontdek Zurenborg!

Zurenborg Quarter in Antwerp
A Restaurant in the Zurenborg quarter in Antwerp

Zurenborg wordt door de spoorlijn aan de Draakplaats gesplitst in een noordelijk deel op grondgebied Antwerpen met vooral neoclassicistische burgerhuizen, en een residentiële villawijk in exuberante eclectische stijlen op zuidelijk Berchems grondgebied. Rond de Dageraadplaats met heel wat schooltjes, vele leuke eethuisjes en cafeetjes kregen de straten allemaal namen van sterrentekens en de dierenriem. Aan de andere zijde van de spoorlijn en de stelplaats van trams en bussen, werden een aantal schitterende art nouveaupanden gered door een beschermend Koninklijk Besluit nadat de Cogels Osylei in de jaren zestig in verval was geraakt. Bekende architecten konden hier na 1890 hun fantasieën botvieren. Daarvan getuigen onder andere de hoekhuizen aan de Waterloostraat, de ‘Vier Seizoenen’ of de ’12 Apostelen’ in de Transvaalstraat.

Wie een uniek restaurant zoekt in Antwerpen zal op Zurenborg zijn gading vinden. U treft een veelvoud aan restaurants op de Dageraadplaats en de Draakplaats.

Restaurants in de buurt

De zure
Dageraadplaats 4
2018 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
()
Dôme sur mer
Arendstraat 1
Antwerpen 2018
Klik voor contactgegevens
()
Enoteca Savini
Grote Hondstraat 5
2018 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
Italiaans (€€)
Koffiebar Frits
Draakstraat 2
2018 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
()
May's
Dageraadplaats 11
2018 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
()
Oost-Azië
Draakplaats 5
2600 Berchem
Klik voor contactgegevens
Aziatisch ()
Wattman
Tramplein 3/4
2600 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
()
Wijk - Centraal Station Antwerpen

Centraal Station

Op uw zoektocht naar uw favoriete restaurant kan u veel tijd doorbrengen in de stationsbuurt. U vindt er namelijk een veelvoud aan hippe, trendy restaurants die het bezoeken meer dan waard zijn in de buurt van de Keyserlei en het Centraal Station van Antwerpen.

Wijk - Harmonie Antwerpen

Harmonie

Als u gezellig uit wilt eten in een rustig restaurant in een residentiële buurt breng dan een bezoek aan de Harmonie wijk. Op wandelafstand van het Koning Albertpark vindt u in elke richting wel een top restaurant. Zeker de moeite waard bij een bezoekje aan Antwerpen.

Wijk - Het Eilandje Antwerpen

Het Eilandje

Ontdek uw favoriete restaurant of brasserie op het Eilandje in Antwerpen. Op uw zoektocht naar leuke, trendy restaurants in Antwerpen is het Eilandje een absolute must!

Wijk - Historisch Centrum - Antwerpen

Historisch Centrum

Makkelijk en snel vindt u uw favoriete restaurant, bistro of brasserie in Antwerpen centrum. Ga lekker uit eten in één van de talloze restaurants in oud Antwerpen. Ontdek het historisch centrum!

Wijk - Ring rond Antwerpen

Ring rond Antwerpen

Wijk - Schipperskwartier Antwerpen

Schipperskwartier

Wijk - Park Spoor Noord Antwerpen

Park Spoor Noord

Wijk - Meir Antwerpen

Meir

Een lekker etentje in een hip en trendy restaurant is de perfecte afsluiter van een dagje shoppen op de Antwerpse Meir. Ontdek samen met Eat-in-Antwerp de leukste adresjes in Antwerpen.

Wijk - Theaterbuurt Antwerpen

Theaterbuurt

In de theaterbuurt vindt u menig leuk restaurant en in het weekend kan u zelfs op de markt terecht voor een hapje en een drankje Bezoek zeker de buurt van het Theaterplein en de Mechelsesteenweg op uw trip naar Antwerpen.

Wijk - Universiteitswijk Antwerpen

Universiteitswijk

Lekker en toch goedkoop uit gaan eten in Antwerpen? Het kan! Ontdek een leuk, studentikoos restaurant in de universiteitsbuurt van Antwerpen.

Wijk - Sint Anneke Antwerpen

Sint-Anneke

Uw favoriete restaurant kiezen uit de talloze restaurants die Antwerpen rijk is, is geen eenvoudige opdracht. Breng zeker ook een bezoekje aan de Linkeroever van Antwerpen.

Wijk - Sint-Andrieskwartier

Sint-Andrieskwartier

In deze gezellige volksbuurt kan u talloze leuke restaurants ontdekken. Kom lekker eten in een gezellig restaurant of authentieke bistro. Als u in Antwerpen bent is een bezoekje aan Sint-Andries een absolute must!

Wijk - Zuid Antwerpen

Zuid

De talrijke hippe restaurants maken van Antwerpen Zuid een culinaire trekpleister. Ontdek uw favoriete restaurant, bistro of brasserie rond het museum of aan de bruisende Vlaamse of Waalse Kaai. Kom lekker uit eten in Antwerpen Zuid!

Wijk - Wilde Zee Antwerpen

Wilde Zee