Zurenborg

Misschien ligt uw favoriete restaurant wel op de bruisende Dageraadplaats in Antwerpen? In deze trendy, Antwerpse wijk zijn er restaurants naar ieders gading, vaak in mooie historische panden. Ontdek Zurenborg!

Een plaats waar klasse, uitmuntende architectuur en een gemoedelijke sfeer elkaar ontmoeten. Dat is Zurenborg!

Draakplaats Antwerpen
Draakplaats

Zurenborg staat vooral bekend voor zijn impressionante gebouwen. Wandel maar eens door de Cogels-Osylei. Je mond valt er open van alle prachtige herenhuizen in art-nouveau-stijl en paleisjes uit de belle époque periode. Met wat verbeelding ga je zo terug in de tijd. Zurenborg is absoluut het bezoeken waard voor liefhebbers van architectuur.

Op het einde van de Cogels-Osylei vind je de Draakplaats. De wijk wordt hier als het ware gesplitst door de spoorlijn. Zo behoort het Noordelijke deel van de wijk tot Antwerpen en het Zuidelijke deel tot Berchem. Elk deel met zijn typische charme. Op de Draakplaats zit je goed voor een heerlijk drankje of hapje.

Ook de Dageraadplaats ligt bezaaid met allerlei restaurants, bistro’s, cafés en eethuisjes. Je vindt er alles van een snelle hap tot een culinaire maaltijd. ‘s Avonds is het heerlijk vertoeven op de sfeervol verlichte Dageraadplaats. Over heel de wijk hangt een trendy en hippe vibe.

Elke donderdagvoormiddag kan je op de Dageraadplaats terecht voor een markt met zo’n vijftigtal standplaatsen. Voor ieder wat wils.

Vergeet zeker niet heel de wijk te ontdekken. Je zal verwonderd staan van de wondermooie architectuur. ‘De 4 Seizoenen’ – de hoekhuizen aan de Waterloostraat – en de ‘12 Apostelen’ of de ‘12 Duivelkens’ in de Transvaalstraat zijn slechts enkele voorbeelden.

Restaurants in Zurenborg

El Warda

Draakstraat 4
2018 Antwerpen


Meer informatie
HUMM

Dageraadplaats 33
2018 Antwerpen


Meer informatie
Wattman

Tramplein 3/4
2600 Antwerpen


Meer informatie
Dôme sur Mer

Arendstraat 1
2018 Antwerpen


Meer informatie
May’s

Dageraadplaats 11
2018 Antwerpen


Meer informatie
Oost-Azië

Draakplaats 5
2018 Antwerpen


Meer informatie
L’Enoteca Savini

Grotehondstraat 5
2018 Antwerpen


Meer informatie