Diamant

Op zoek naar de beste restaurants in Diamant? Wil je lekker uit eten in de buurt van het Centraal Station, de Keyserlei, de ZOO of het Stadspark? Ontdek de Diamantwijk op Eat in Antwerp!

Het Diamantkwartier is een welbekende Antwerpse buurt die elke bezoeker zeker gezien moet hebben! Maar waarom?

De stad Antwerpen heeft een interessante relatie met de diamanthandel. Er wordt jaarlijks voor 25 miljard euro aan diamanten verhandeld. Antwerpen is dan ook al eeuwen het grootste diamantcentrum ter wereld. 84% van de diamanten die wereldwijd ontgonnen worden belandt uiteindelijk in Antwerpen. Oorspronkelijk was de diamanthandel volledig in handen van de Joodse gemeenschap. De laatste jaren zien we dat de diamanthandel meer en meer Indische diamanthandelaars aantrekt.

Centraal Station Antwerpen
Centraal Station

In de Diamantwijk ligt ook het station van Antwerpen. Het Centraal Station is zeer bedrijvig. Elke dag passeren er 40.000 toeristen, studenten, inwoners, bezoekers en pendelaars. Maar het station is zo veel meer dan gewoon een station. Het is een prachtig monument. In 2014 werd het uitgeroepen tot het mooiste station ter wereld! Bekijk het dus zeker ook eens van de binnenkant. Omringd door fantastische architectuur vind je er een heleboel toffe winkeltjes, koffiebars en meer.

Ben jij een fan van dieren? Dan ben je in deze wijk op je plaats. Naast het station van Antwerpen ligt het bekende Astridplein, waar je ook de ingang van de ZOO vindt. De ZOO opende zijn deuren op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en één van de oudste ter wereld. Een andere trekpleister op het Astridplein is ‘Chocolate Nation’, een interactief chocolade museum. Dit is echt een aanrader! Hier kan je zelf proeven waarom België wereldwijd zo bekend is om zijn chocolade.

Aan de andere kant van het Centraal Station vinden we de Keyserlei. Dit is een grote straat die de verbinding maakt met de Meir, de bekendste winkelstraat in Antwerpen. De Keyserlei heeft voor iedereen iets te bieden. Je kan er winkelen, een work-out doen in een fitness of een film kijken in de cinema. Uiteraard zijn er op de Keyserlei ook veel restaurants en cafés die het bezoeken waard zijn. Als je een nieuw bier wilt proeven, is de Bier Central zeker de moeite waard. Ook voor een snelle hap of een exclusief diner ben je in de diamantwijk aan het juiste adres.

Een restaurant dat je zeker niet mag missen is Duke of Antwerp. In deze Britse ‘gastro-pub’, gelegen aan de Keyserlei, kan je genieten van allerlei verfijnde gerechten met een Britse inslag. 

Bierliefhebbers komen op de Keyserlei zeker ook aan hun trekken. Bezoek Kelly’s Irish Pub en volg er live een van de vele sportevenementen terwijl je geniet van traditionele Ierse dranken en gerechten. Wat verder op de Keyserlei kom je restaurant Grand Duca tegen. Een niet te missen restaurant als je gastronomisch wilt eten in Antwerpen. Beide zaken zijn op wandelafstand van het Operaplein. Genieten van een opera na je etentje? Dan is de Keyserlei de ideale plek om uit te gaan eten. 

Ook voor Chinese restaurants ben je in de Diamantwijk aan het juiste adres! Vlak bij het Centraal Station en de Rooseveltplaats vind je de Chinese straat met een heleboel Chinese restaurants. Er is geen betere plek in Antwerpen om Chinees te eten! 

Je merkt het. In Diamant kan je met volle teugen genieten van de vele culinaire trekpleisters die Antwerpen rijk is.