Diamant

Het Diamantkwartier is een welbekende Antwerpse buurt die elke bezoeker zeker gezien moet hebben! Maar waarom?

De stad Antwerpen heeft een interessante relatie met de diamanthandel. Er wordt jaarlijks voor 25 miljard euro aan diamanten verhandeld. Antwerpen is dan ook al eeuwen het grootste diamantcentrum ter wereld. 84% van de diamanten die wereldwijd ontgonnen worden belandt uiteindelijk in Antwerpen. Oorspronkelijk was de diamanthandel volledig in handen van de Joodse gemeenschap. De laatste jaren zien we dat de diamanthandel meer en meer Indische diamanthandelaars aantrekt.

Centraal Station Antwerpen
Centraal Station

In de Diamantwijk ligt ook het station van Antwerpen. Het Centraal Station is zeer bedrijvig. Elke dag passeren er 40.000 toeristen, studenten, inwoners, bezoekers en pendelaars. Maar het station is zo veel meer dan gewoon een station. Het is een prachtig monument. In 2014 werd het uitgeroepen tot het mooiste station ter wereld! Bekijk het dus zeker ook eens van de binnenkant. Omringd door fantastische architectuur vind je er een heleboel toffe winkeltjes, koffiebars en meer.

Ben jij een fan van dieren? Dan ben je in deze wijk op je plaats. Naast het station van Antwerpen is het bekende Astridplein, waar je ook de ingang van de ZOO vindt. De zoo opende zijn deuren op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en één van de oudste ter wereld. Een andere trekpleister op het Astridplein is ‘Chocolate Nation’, een interactief chocolade museum. Dit is echt een aanrader! Hier kan je zelf proeven waarom België zo wereldwijd bekend is om zijn chocolade.

Aan de andere kant van het Centraal Station vinden we De Keyserlei. Dit is een grote straat die de verbinding maakt met de Meir, de bekendste winkelstraat in Antwerpen. De Keyserlei heeft voor iedereen iets te bieden. Je kan er winkelen, een work-out doen in een fitness of een film kijken in de cinema. Uiteraard zijn er op De Keyserlei ook veel restaurants en cafés die het bezoeken waard zijn. Als je een nieuw bier wilt proeven, is de Bier Central zeker de moeite waard. Ook voor een snelle hap of een exclusief diner ben je in de diamantwijk aan het juiste adres.

Wil jij iets bijleren over diamant, het mooiste station ter wereld zien of gewoonweg de Antwerpse cultuur opsnuiven? Bezoek dan zeker de Diamantwijk!

Restaurants in Diamant

Taj Mahal

Statiestraat 15
2018 Antwerpen


Meer informatie
Kelly’s Irish Pub

De Keyserlei 27
2018 Antwerpen


Meer informatie
Gran Duca

De Keyserlei 28
2018 Antwerpen


Meer informatie
Duke Of Antwerp

De Keyserlei 29
2018 Antwerpen


Meer informatie