Centraal Station

Op uw zoektocht naar uw favoriete restaurant kan u veel tijd doorbrengen in de stationsbuurt. U vindt er namelijk een veelvoud aan hippe, trendy restaurants die het bezoeken meer dan waard zijn in de buurt van de Keyserlei en het Centraal Station van Antwerpen.

Centraal Station Antwerpen
Wijk - Centraal Station Antwerpen

Jaar na jaar prijkt het Centraal Station bovenaan de top tien van ’s werelds mooiste stations. De ‘Spoorwegkathedraal’ werd tussen 1899 en 1905 gebouwd als kopstation, waar alle treinen moesten keren. Voor het ontvangstgebouw in eclectische stijl vond architect Louis Delacenserie zijn inspiratie in het Romeinse Pantheon. Daarvan getuigen de indrukwekkende koepel en de schitterende marmeren vloer. De 43 meter hoge stalen perronoverkapping is een ontwerp van ingenieur Clement van Bogaert. Nadat het gebouw in 1975 ontsnapte aan afbraak werd het gelukkig geklasseerd als beschermd monument en tussen 1986 en 1998 grondig gerestaureerd. In 2007 werden twee enorme tunnels gegraven waar onder andere de hogesnelheidstreinen door rijden. Sommige zalen op de bovenverdieping kan u huren voor privé-evenementen. Pal naast het station kan u de Antwerpse Zoo bezoeken. U kan het Koningin Astridplein oversteken om de winkeltjes en eethuisjes van de Chinese buurt te verkennen. Aan de andere kant lonken de terrasjes van de statige De Keyserlei, aansluitend aan de wereldberoemde diamantwijk.

Restaurants in de buurt

Duke Of Antwerp
De Keyserlei 29
2000 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
Frans (€€)
Granduca
De Keyserlei 28
2018 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
Italiaans (€€€)
Kelly's Irish Pub
De Keyserlei 27
2000 antwerpen
Klik voor contactgegevens
Iers, Vlaams (€)
Taj Mahal
Statiestraat 15
2018 Antwerpen
Klik voor contactgegevens
Aziatisch ()
Wijk - Harmonie Antwerpen

Harmonie

Als u gezellig uit wilt eten in een rustig restaurant in een residentiële buurt breng dan een bezoek aan de Harmonie wijk. Op wandelafstand van het Koning Albertpark vindt u in elke richting wel een top restaurant. Zeker de moeite waard bij een bezoekje aan Antwerpen.

Wijk - Het Eilandje Antwerpen

Het Eilandje

Ontdek uw favoriete restaurant of brasserie op het Eilandje in Antwerpen. Op uw zoektocht naar leuke, trendy restaurants in Antwerpen is het Eilandje een absolute must!

Wijk - Historisch Centrum - Antwerpen

Historisch Centrum

Makkelijk en snel vindt u uw favoriete restaurant, bistro of brasserie in Antwerpen centrum. Ga lekker uit eten in één van de talloze restaurants in oud Antwerpen. Ontdek het historisch centrum!

Wijk - Ring rond Antwerpen

Ring rond Antwerpen

Wijk - Schipperskwartier Antwerpen

Schipperskwartier

Wijk - Park Spoor Noord Antwerpen

Park Spoor Noord

Wijk - Meir Antwerpen

Meir

Een lekker etentje in een hip en trendy restaurant is de perfecte afsluiter van een dagje shoppen op de Antwerpse Meir. Ontdek samen met Eat-in-Antwerp de leukste adresjes in Antwerpen.

Wijk - Theaterbuurt Antwerpen

Theaterbuurt

In de theaterbuurt vindt u menig leuk restaurant en in het weekend kan u zelfs op de markt terecht voor een hapje en een drankje Bezoek zeker de buurt van het Theaterplein en de Mechelsesteenweg op uw trip naar Antwerpen.

Wijk - Universiteitswijk Antwerpen

Universiteitswijk

Lekker en toch goedkoop uit gaan eten in Antwerpen? Het kan! Ontdek een leuk, studentikoos restaurant in de universiteitsbuurt van Antwerpen.

Wijk - Sint Anneke Antwerpen

Sint-Anneke

Uw favoriete restaurant kiezen uit de talloze restaurants die Antwerpen rijk is, is geen eenvoudige opdracht. Breng zeker ook een bezoekje aan de Linkeroever van Antwerpen.

Wijk - Sint-Andrieskwartier

Sint-Andrieskwartier

In deze gezellige volksbuurt kan u talloze leuke restaurants ontdekken. Kom lekker eten in een gezellig restaurant of authentieke bistro. Als u in Antwerpen bent is een bezoekje aan Sint-Andries een absolute must!

Wijk - Zurenborg Antwerpen

Zurenborg

Misschien ligt uw favoriete restaurant wel op de bruisende Dageraadplaats in Antwerpen? In deze trendy, Antwerpse wijk zijn er restaurants naar ieders gading, vaak in mooie historische panden. Ontdek Zurenborg!

Wijk - Zuid Antwerpen

Zuid

De talrijke hippe restaurants maken van Antwerpen Zuid een culinaire trekpleister. Ontdek uw favoriete restaurant, bistro of brasserie rond het museum of aan de bruisende Vlaamse of Waalse Kaai. Kom lekker uit eten in Antwerpen Zuid!

Wijk - Wilde Zee Antwerpen

Wilde Zee