Dit zijn de beste vleesrestaurants van Antwerpen

Gepubliceerd Op: 6 september 2023|Door |Categorieën: Eten & drinken|

Antwerpen, de stad aan de Schelde, is een waar paradijs voor vleesliefhebbers. Van sappige steaks tot verrukkelijke ribbetjes, deze stad biedt een scala aan vleesgerechten die je smaakpapillen zullen verwennen. In deze blog nemen we je mee op een culinaire reis om de beste vleesrestaurants van Antwerpen te ontdekken.

The Butcher’s Son

De hippe loftstijl van The Butcher’s Son past perfect bij de stadsbrouwerij De Koninck. Chef Bert Jan Michielsen combineert traditionele gerechten met moderne twist zoals vis in steak tartaar en krokante kalfszwezeriken met morilles en truffelworst. Zijn rijke smaakcombinaties maken de keuze tussen klassiekers en creaties moeilijk, maar beiden zijn heerlijk.

Adres
boomgaardstraat 1
2018 Antwerpen

Maven

Afgelopen zomer opende in de luistraat in Antwerpen Zuid het exclusieve vleesrestaurant MAVEN. Het concept is het resultaat van de samenwerking tussen de bekende slager Luc De Laet, Horecaondernemer Wim Van der Borght en het opkomend talent Jules Koninckx. In de keuken staat ‘noble meat craft centraal, wat betekend dat lokale dieren op een ambachtelijke en duurzame wijze worden bereid.

Adres
Luikstraat 4
2000 Antwerpen

The Meat Factory

The Meat Factory is een echt vleesrestaurant waar ze gerechten serveren met puur kwaliteitsvol vlees zonder te veel poespas. Je kan je hier verwachten aan een heerlijke black angus rib eye met frietjes, of een verse salade met overheerlijke kip. Simpel maar puur! Zeker een bezoekje waard.

Adres
Grote Markt 28
2000 Antwerpen

Las Mañas

Bij het Spaans restaurant Las Mañas midden in t’stad kan je zeker en vast terecht voor een lekker stuk vlees. Hier kom je voor de lekkere Rib-Eye, een sappig en malse Picanha of een lekker stuk Tomahawk. De ideale plek voor vleesliefhebbers!

Adres
Ankerrui 42
2000 Antwerpen