Nieuwe restaurants in Antwerpen om te ontdekken in 2024

Gepubliceerd Op: 8 februari 2024|Door |Categorieën: Eten & drinken|

Wãÿk’u

In Antwerpen zijn het Mayra Linares en haar echtgenoot Luis Garcia die de unieke smaken van de nikkei-keuken hebben geïntroduceerd. Deze keuken combineert verrassend culinaire elementen uit Japan en Peru. Hun eerste kennismaking met het publiek vond plaats in het verfijnde Lima Nikkei restaurant. Sinds november hebben ze echter ook een meer toegankelijke optie geopend, genaamd Wãÿk’u. Hier wordt deze bijzondere keuken gepresenteerd in de vorm van streetfood. Een absolute aanrader voor culinaire avonturiers!

Adres
Ernest Van Dijckkaai 24
2000 Antwerpen

Fidèle

Aan het begin van dit jaar opende gastrobar Fidèle zijn deuren in de bruisende wijk van Antwerpen-Zuid. Op het menu staan klassieke bistrogerechten met een eigentijdse twist, bereid met biologische en lokale ingrediënten. Fidèle biedt een scala aan mogelijkheden, van een smakelijke ochtendkoffie tot een uitgebreide lunch en een gezellige aperitief die naadloos overgaat in een heerlijk diner. Dit alles wordt geserveerd in een gastvrije en sfeervolle ambiance.

Adres
Wapenstraat 18
2000 Antwerpen

Cella

Het personeel van Het Pomphuis in Antwerpen was een tijdje werkloos vanwege de werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding, maar ze hebben niet stilgezeten. Halverwege februari openen ze zelfs een gloednieuw restaurant in een oude loods aan het Kattendijkdok, genaamd Cella. In het intieme interieur, gekenmerkt door een mix van industriële en chique elementen, kun je genieten van een internationale keuken met een prachtig uitzicht op het Kattendijkdok en de skyline van Antwerpen.

Adres
Kattendijkdok 21a
2000 Antwerpen

Café Commercial

Een recente toevoeging aan de Antwerpse Slachthuiswijk is Café Commercial, opgericht door Davy Schellemans, bekend van het nabijgelegen fine dining-restaurant Veranda. Dit nieuwe etablissement biedt alles wat je zoekt: een warm en uitnodigend interieur dat zoveel mogelijk van zijn oorspronkelijke charme behoudt, vriendelijk personeel, een uitgebreide selectie natuurwijnen en een positieve sfeer. En natuurlijk, gerechten waar je nog dagenlang over zult dromen. Op het menu vind je kleine, verfijnde gerechten, een aantal huisgemaakte pasta’s en verrukkelijke desserts. Een plek die je zeker niet mag missen.

Adres
Lange lobroekstraat 77
2000 Antwerpen

Dabba King

Sinds november kun je genieten van Zuid-Indiase gerechten bij Dabba King, een nieuw restaurant op het Antwerpse Zuid, gelegen op de plek waar voorheen foodbar Middle Eats was gevestigd. De eigenaars, bekend van Fiskebar en Fiskeskur, presenteren trots de authentieke Chettinad-keuken, met gerechten zoals biryani (een soort paella) en dosa (pannenkoekjes met kokoschutney). Met gesloten ogen lijkt het alsof je even aan de andere kant van de wereld bent, omringd door al die pure smaken. Vooraf reserveren is niet nodig.

Adres
Graaf van Egmontstraat 2
2000 Antwerpen