Uit eten in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 11 mei 2023|Door |Categorieën: Eten & drinken|

Antwerpen staat bekend om zijn rijke culinaire scene en biedt een breed scala aan restaurants die voor elk wat wils hebben. Of je nu op zoek bent naar authentieke Belgische gerechten of internationale smaken, Antwerpen heeft het allemaal. Of je nu een romantisch diner voor twee wilt, een gezellige avond met vrienden of een zakelijke lunch, er is altijd wel een plek in Antwerpen die aan jouw behoeften voldoet. In deze blogpost gaan we enkele van de beste eetgelegenheden in Antwerpen verkennen en wat tips geven om het meeste uit je culinaire ervaring te halen. Dus, als je op zoek bent naar een heerlijk diner in Antwerpen, blijf dan lezen!

L’enoteca

L’enoteca is volgens ons één van de beste Italiaanse restaurants in Antwerpen, gelegen in Zurenborg. Het is een niet al te groot restaurant dat een gezellige uitstraling heeft. Pizza’s kan je er niet krijgen maar de pasta’s zijn er overheerlijk! Ook de bediening is er top!

Tip voor de carbonara fans: De carbonara is hier subliem!

Adres
Grotehondstraat 5
2018 Antwerpen

RAS

Met uitzicht over de Schelde en de kaaien is het terras van RAS een van de mooiste in Antwerpen! Door de vele glazen wanden heb je binnenin ook een prachtig uitzicht. Het strakke interieur en de mooi gepresenteerde borden maken het helemaal af.

Adres
Ernest Van Dijckkaai 37
2000 Antwerpen

Fons

Bij Restaurant Fons in de theaterbuurt ligt de nadruk op familie en samenzijn. Hun concept is geïnspireerd op opa Alfons en zijn gerechten. De eigenaars, broer Thomas en zus Charlotte, runnen samen het restaurant. Op de kaart vind je Vlaamse klassiekers maar ook dingen zoals vegetarische burgers en cheesecake.

Adres
Nieuwstad 12
2000 Antwerpen

ROEST

Roest is een heel gezellige plek waar je lekker kan lunchen en dineren. De vriendelijke bediening en de uitgebreide kaart en de lekker gerechten maken het helemaal af. De locatie van het restaurant is ideaal gelegen, met in de buurt het MAS en het Red Starline museum.

Adres
Sint-Aldegondiskaai 64
2000 Antwerpen

DIM DINING

Bij Dim Dining lijkt het precies alsof je in Japan zit maar dan in Antwerpen. De keuken is een mix van modern en traditioneel met veel Aziatische en westerse invloeden. Hier kom je voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Adres
Vrijdagmarkt 7
2000 Antwerpen