Kindvriendelijke hotspots in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 20 april 2023|Door |Categorieën: Bezienswaardigheden, Eten & drinken|

Als ouder is het niet altijd gemakkelijk om een leuke plek te vinden waar je met je kinderen uit eten kunt gaan. Soms lijken restaurants en bars niet echt geschikt voor kinderen, met een beperkte menukaart of een ongemakkelijke sfeer. Maar geen nood, want in Antwerpen zijn er gelukkig ook heel wat kindvriendelijke eetgelegenheden te vinden! Of je nu op zoek bent naar een gezellige lunchplek met speelhoek of een restaurant waar kinderen een eigen menukaart hebben, in deze blog ontdek je enkele van de leukste en meest kindvriendelijke bars en restaurants van Antwerpen. Zo wordt uit eten gaan met het hele gezin een feest voor jong en oud!

No Worries

Bij het kindvriendelijk restaurant No Worries gelegen in Antwerpen, kun je genieten van een ontspannen middag- of ochtendmaaltijd. Het interieur van de locatie is gezellig en huiselijk, ingericht met natuurlijk ogend hout en een eclectisch design dat niet te druk is. Bovendien is er een brede selectie aan planten die bijdragen aan de sfeer. De ruimte tussen de tafels is voldoende groot om een kinderwagen te plaatsen. Terwijl je ontspannen bijpraat met familie, vrienden of de krant leest aan de lange leestafel, kunnen de kinderen spelen in de speelruimte.

Adres
Kribbestraat 20
2000 Antwerpen

Bar Chapel

In Antwerpen, in de trendy wijk Borgerhout, bevindt zich zomerbar Bar Chapel. De bar en buitenplaats zitten verborgen achter een smal gangetje. Eenmaal erdoor word je meteen enthousiast van de gezellige sfeer die er hangt. De oude kapel is opgeknapt en omgetoverd tot een knusse plek. In de grote binnentuin kan je heerlijk vertoeven in de zomer. De sfeer is er heel ontspannen en casual. Achter in de tuin is een enorme zandbak met speelgoed voor de kindjes. Ideaal dus voor een uitstapje met het hele gezin!*

*Bar Chapel opent de deuren weer vanaf 5 mei 2023!

Adres
Kerkstraat 150
2060 antwerpen

Plaasj Kaffee

Plaasje Kaffee op Linkeroever is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de Schelde terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin of binnenspeelruimte. Ze bieden aparte kindermenu’s aan met hoofdgerechten, desserts en een verassing uit de schatkist. Plaasj Kaffee heeft aan alles gedacht! Het is zeker een aanrader om een bezoekje te brengen als je in de buurt bent.

Adres
Wandeldijk 1
2050 Antwerpen

De Zuidpool

Bij mooi weer kan je afzakken naar de nieuwe speeltuin aan de Antwerpse Scheldekaaien. De kids kunnen zich lekker uitleven op het zand en de vele speeltuigen, Terwijl jij gezellig op een bankje een babbeltje kan slaan of even een wandelingetje langs het water loopt. Spring tussendoor zeker eens binnen bij De Zuidpool, een leuke ijsjes zaak, je hebt er de keuze uit meer dan 100 verschillende coupes!

Adres
De Gerlachekaai 11
2000 Antwerpen

Bar NOORD

Bar NOORD is een zomerbar gelegen in Antwerpen Noord. Ontspannen muziek, frisse cocktails, heerlijke pizza’s en fingerfood met uitzicht op het park. De kinderen kunnen zich volledig uitleven in de reusachtige speeltuin.

Adres
Viaduct-Dam 64-80
2030 Antwerpen