De leukste plekjes in Zurenborg

Gepubliceerd Op: 24 januari 2024|Door |Categorieën: Bezienswaardigheden, Eten & drinken, Shoppen|

De graffitiwall

graffitiwall-antwerpen

In Antwerpen vind je een overvloed aan street art, onze persoonlijke favoriet bevindt zich in Zurenborg. Een straat met maar liefst 4000 vierkant meter graffiti. Het is ongeveer een 10 minuutjes lopen vanaf het station Antwerpen Berchem. Je begint het best in de Minkelersstraat en loopt door naar de Krugerstraat.

Wat deze locatie extra bijzonder maakt is het jaarlijkse evenement Meeting of Styles”. Tijdens dit evenement transformeren verschillende internationale en nationale artiesten de muren in een explosie van kleuren en creativiteit, waardoor de straat een levendig canvas wordt dat de rijke diversiteit van de street art cultuur weerspiegelt.

Wandel langs de uitgestrekte muurschilderingen en laat je meenemen op een reis door de verbeeldingskracht van de kunstenraars. Elk jaar brengt een nieuwe golf van creativiteit en expressie waardoor de straat telkens weer een frisse en inspirerende uitstraling krijgt.

Cogels-Osylei

© Bistrot du Nord

Verken de prachtige Cogels-Osylei, die algemeen wordt beschouwd als een van de meest betoverende straten in Antwerpen, vooral voor liefhebbers van architectuur. Deze adembenemende straat, gelegen nabij het station Antwerpen-Berchem, is gemakkelijk bereikbaar en biedt een visuele traktatie voor iedereen die geïnteresseerd is in unieke en historische bouwstijlen. De Cogels-Osylei staat bekend om zijn eclectische mix van architectonische meesterwerken, variërend van art-nouveau tot neogotiek, en elke stap onthult nieuwe details en verfijningen die de geschiedenis van Antwerpen weerspiegelen.

Terwijl je deze betoverende straat verkent, vergeet zeker niet de zijstraten te verkennen, want hier ontdek je eveneens verborgen pareltjes. Elke hoek van deze buurt ademt geschiedenis en karakter, met goed onderhouden gebouwen die getuigen van de rijke architecturale erfenis van Antwerpen.

Dageraadplaats

Dageraadplaat

De Dagenraadplaats gelegen in het hartjes van Zurenborg is niet zomaar een plein, maar een bruisend sociaal knooppunt. Dit charmante plein biedt een sfeervolle ambiance, omringd door een overvloed aan gezellige cafétjes en restaurants. Of je nu op zoek bent naar een kopje koffie, een heerlijke maaltijd of gewoon een gezellige plek om te genieten van de omgeving, de Dageraadplaats heeft voor ieder wat wils.

Voor gezinnen met kinderen is de aanwezigheid van de leuke speeltuin een extra troef. Terwijl ouders genieten van een moment van rust op een van de terrassen, kunnen de kleintjes zich vermaken in een veilige en vrolijke speelomgeving.

Een extra reden om de Dageraadplaats te bezoeken is de wekelijks markt die elke donderdagochtend plaatsvindt. Met ongeveer vijftig diverse standplaatsen biedt de markt verse producten en ambachtelijke lekkernijen.