De beste ijssalons in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 3 juli 2024|Door |Categorieën: Eten & drinken|

We hebben er even op moeten wachten, maar nu de Belgische zomer ein-de-lijk goed op gang gekomen is, gaan we weer op zoek naar de beste ijssalons en gelaterias in Antwerpen. Van traditionele Italiaanse gelato tot unieke, ‘experimentele’ smaken en plant-based ijsjes, we hebben voor elk wat wils uitgezocht.

Borgo Gelato

Midden in het bruisende Borgerhout vind je ijssalon Borgo Gelato. Wat staat er op het menu? Ambachtelijk huisgemaakt Italiaans ijs dat elke dag opnieuw vers bereid wordt. Borgo Gelato onderscheidt zich van andere gelaterias door de grote keuze aan heerlijke, unieke smaken. Wil je een ander smaakje proberen dan vanille? Spring dan zeker eens binnen bij Borgo Gelato.

Adres

Sint-Janstraat 50
2140 Antwerpen

Crèmerie Flamingo

Op het Flamingoplein in de ZOO wordt dit jaar niet alleen de ZOOmerbar georganiseerd, je kan er sinds kort ook gaan smullen van 13 verschillende smaken heerlijk ijs in Crèmerie Flamingo. Deze nieuwe ijsbar is toegankelijk voor bezoekers van de ZOO én voor toevallige passanten. Een lekker ijsje, een frisse cocktail, livemuziek en dieren op een steenworp van je vandaan, wat wil je nog meer op een warme zomerdag?

Adres

Koningin Astridplein 20
2018 Antwerpen

Cremerie Germaine

In Cremerie Germaine smul je niet alleen van heerlijke huisgemaakte Italiaanse gelato, ook wafels en pannenkoeken bakken kunnen ze hier als de besten. Wat maakt deze Antwerpse gelateria een van onze favorieten? Je krijgt een blik in hun “gelato laboratorium” waar het ijs elke dag vers gemaakt wordt. Ons team heeft de drempel van hun vestiging in Zurenborg in ieder geval al platgelopen.

Adres

Nassaustraat 13,
2000 Antwerpen

Dageraadplaats 29a,
2018 Antwerpen

Saropie

Op de grens tussen Diamant, Borgerhout en Antwerpen Noord vind je ijssalon Saropie. Geen bolletjes Italiaanse gelato deze keer, maar wel torentjes traditioneel Afghaans ijs. Je kan het kruidige ijs op basis van kardemom en saffraan aanvullen met enkele van de wel 18 toppings. Zeker eens het proberen waard!

Adres

Lange Beeldekensstraat 115
2060 Antwerpen

Icelab Nicecream Creations

100% lactosevrij, 100% plant-based én glutenvrije opties. Midden in de theaterbuurt in Antwerpen vind je ijssalon Icelab Nicecream Creations, het eerste volledig plant-based ijssalon in Antwerpen. IJsjes, wafels, heerlijk gebak en warme drankjes, en dat allemaal zonder dierlijke producten. Smul van ijs dat gecreëerd werd met “liefde voor mensen, dieren en onze prachtige planeet”.

Adres

Oudevaartplaats 38
2000 Antwerpen

Gelato Guiliano

“Onvervalste Italiaanse gelato met een gedurfde eigentijds twist”, dat is hoe Gelato Guiliano hun ijs beschrijft. En gelijk hebben ze. Zowel de liefhebbers van meer ‘traditionele’ ijssmaken als degene die wel eens iets nieuws willen proberen zitten hier zeker op hun plaats. Ook vegan en suikervrije opties staan op hun menukaart, voor elk wat wils dus in dit populaire ijssalon!

Adres

Karel Rogierstraat 1
2000 Antwerpen

Compagnie Belge

Echte Italiaanse gelato, Belgische wafels en een Instagrammable decor. Dat is Compagnie Belge. Smul van de meer dan 20 smaken artisanaal ijs die elke dag vers bereid worden terwijl je geniet van het zonnetje én het uitzicht op de grote markt en het stadhuis van Antwerpen. Vergeet zeker geen fotootje te trekken met het mooie decor van dit ijssalon om je feed op te leuken.

Adres

Grote Markt 16
2000 Antwerpen