De beste visrestaurants in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 7 december 2022|Door |Categorieën: Eten & drinken|Tags: |

Op zoek naar een heerlijk visrestaurant in Antwerpen? Ontdek hier enkele restaurants waar je heerlijke visgerechten kan eten.

Dome sur mer5 1
© Dôme Sur Mer

Dome Sur Mer is een vaste waarde op het Antwerpse Zurenborg. Een modern visrestaurant waar gewerkt wordt met dag verse producten die a la minute voorbereid worden. Duurzame ingrediënten die lokaal en seizoensgebonden zijn.

Adres
Arendstraat 1
2018 Antwerpen

© Vis Van A

Op 14 januari opent dit restaurant de deuren, in Hangar 26-27. Sterrenchef Bart de Pooter serveert er verse en lokale visgerechten. In het grote restaurant vind je verschillende zones, een bar, ice bar, groot buitenterras en een food truck. Probeer er verschillende visgerechten of kies de catch of the day of liever het signatuur gerecht van de chef? Keuze genoeg!

Adres
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen

© Marineau

Marineau opende in januari 2022 in het oude pakhuis aan de vlaamsekaai. 200 meter van het restaurant hebben ze ook hun eigen viswinkel, handig toch?! In dit restaurant staat Noordzee vis centraal, maar ze serveren ook enkele vleesgerechten. Marinau heeft ook zijn eigen oester kweekgebied in Yerzeke.

Adres
Vlaamsekaai 76
2000 Antwerpen

© Friskebar

Friskebar is een visrestaurant dat staat voor vers, duurzaam en pure smaken in een gezellig omgeving op het Antwerpen Zuid. Ze werken uitsluitend met Europese vis en schaaldieren. Reserveren is hier aangeraden. Indien je toch geen plekje bemachtigd hebt kan je aanschuiven in de naastgelegen Osterbar waar je kan genieten van heerlijke garnaalkroketjes, calamares en oesters.

Adres
Marnixplaats 12
2000 Antwerpen

© Bar Bulot

Bar Bulot opende zijn eerste vestiging in 2019 in Brugge daar ontvingen ze een Michelin ster en werden ze brasserie van het jaar volgens Gault Millau. Door dit grote succes kwam er in 2021 ook een vestiging in Antwerpen. Chef Koen Gussenhoven en restaurantmanager Elske Mostert ontvangen je met veel plezier en een warme glimlach.

Adres
Lange Gasthuisstraat 41
2000 Antwerpen

© Pont Neuf

Pont Neuf, dat is pure keuken, dagverse producten, seizoensgebonden kaart, boeiende wijnkaart en een sfeer volle zaak. Dominique en Tommy verwelkomen je graag in hun visrestaurant op het Eilandje in Antwerpen.

Adres
Verbindingsdok Oostkaai 9
2000 Antwerpen