Ontdek de smaak van Antwerpen: Verken de unieke streekproducten van de regio

Gepubliceerd Op: 9 juni 2023|Door |Categorieën: Eten & drinken, Reizen, Shoppen|

Antwerpen is niet alleen een stad met een rijke geschiedenis en een bruisende cultuur, maar ook een regio die trots is op zijn diverse en smaakvolle streekproducten. Van ambachtelijke bieren tot overheerlijke chocolade en verrukkelijke kazen, Antwerpen heeft voor elke fijnproever iets te bieden. In deze blogpost nemen we je mee op een culinaire reis door de regio en laten we je kennismaken met enkele van de meest geliefde streekproducten van Antwerpen.

Antwerpse Handjes
Een bezoek aan Antwerpen is niet compleet zonder het proeven van de beroemde Antwerpse Handjes. Deze koekjes en chocolade, in de vorm van een handje, is een symbool geworden voor de stad. Ontdek de geschiedenis achter deze lekkernij en leer waar je de beste Antwerpse Handjes kunt vinden.

Antwerps Bier
België is wereldberoemd om zijn biercultuur en Antwerpen vormt daarop geen uitzondering. Verken de brouwerijen en cafés die ambachtelijke Antwerpse bieren serveren, zoals De Koninck, het bekende “Bolleke” bier. Leer meer over de verschillende bierstijlen en laat je smaakpapillen verwennen door de rijke smaken van de lokale brouwsels.

Filet d’Anvers
Filet d’Anvers, ook wel bekend als Antwerps gerookt rundvlees, is een delicatesse die niet te missen is. Ontdek de traditionele bereidingswijze en leer meer over de oorsprong van dit smaakvolle vlees. We delen ook enkele adresjes waar je dit heerlijke product kunt kopen of proeven.

Kaas uit Antwerpen
Antwerpen staat ook bekend om zijn verrukkelijke kazen. Van de milde Hervekaas tot de pittige Kempische geitenkaas, er is voor elk wat wils. Leer meer over de verschillende kazen die in de regio worden geproduceerd en krijg tips over waar je de beste kaaswinkels kunt vinden.

Antwerpse Koffie
Antwerpen heeft ook een opkomende koffiecultuur, met tal van ambachtelijke koffiebranderijen en gezellige koffiebars. Ontdek de verschillende soorten koffie die in de stad worden geproduceerd en geniet van een perfect gebrouwen kopje Antwerpse koffie.