10 x bezienswaardigheden in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 10 november 2022|Door |Categorieën: Bezienswaardigheden|Tags: |

Het Steen

© Eat In Antwerp

Het oudste gebouw van Antwerpen ’t Steen, gebouwd in het begin van de dertiende eeuw. Deze oude burcht ligt naast de schelde en op loopafstand van de Grote Markt. Binnenin en een paar verdiepen omhoog heb je een panoramisch zicht over de stad Antwerpen en de schelde. Je vindt er ook de toeristendienst van Antwerpen met daarin een winkeltje waar je allerlei lokale specialiteiten kan vinden.

Adres
Steenplein 1
2000 Antwerpen

De plantentuin

© Swa De Heel

Den Botanieken Hof of wel de Plantentuin is te vinden aan de leopoldstraat. Het is een kleine oase van rust middenin het stadscentrum. Er zijn zo’n 2000 verschillende planten, bloemen en bomen te vinden. Zeker een bezoekje waard om even tot rust te komen tijdens een dagje shoppen.

Adres
Leopoldstraat 24
2000 Antwerpen

Het MAS

© MAS

Het Museum aan de Stroom gebouwd in 2011, verteld je meer over de geschiedenis van de stad Antwerpen. Er vinden vaak verschillende interessante exposities plaats, deze wisselen regelmatig. Als je helemaal tot het dakterras gekomen bent heb je een mooi panoramisch uitzicht over de stad Antwerpen.

Adres
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

© KMSKA

KMSKA of Het Koninklijk Museum Voor Schone Kunsten heeft recent opnieuw de deuren geopend en dit na 11 jaar! In dit museum kan je de werken van enkele Vlaamse primitieven bewonderen, zoals Peter Paul Rubens, Henri De Braekeleer, de Vlaamse expressionisten en ’s werelds grootste collectie van James Ensor. De nadruk wordt gelegd op de Zuidelijke Nederlanden en België. Maar je kan er ook enkele buitenlandse stukken bewonderen: Schilderijen van Jean Fouquet, Titiaan en Amedeo Modigliani tot de beelden van Ossip Zadkine, Auguste Rodin en Rik Wouters.

Tickets kan je hier kopen.

Adres
Leopold de Waelplaats 2
2000 Antwerpen

De Meir

© Antwerpen

Op de Meir vind je heel wat winkels. Vooral de bekende winkelketens vind je in deze winkelstraat daarom sla je best eens een zijstraatje in want ook hier zijn leuke en toffe winkeltjes te vinden. Onder andere de Shuttershofstraat, Kammenstraat en de Korte Gasthuisstraat zet je maar best op je to-do-lijstje want hier vind je de aller tofste winkeltjes.

Adres
De meir
2000 Antwerpen

De Ruien

© De Ruien

Ga ondergronds in de Antwerpse Ruien! Sinds 2005 worden er hier wandeltochten georganiseerd van wel 3u. Tijdens deze wandeling leer je de omgeving kennen en kom je verrassende weetjes en anekdotes te weten. Een niet te missen ervaring!

Adres
Ruihuis Suikerrui 21
2000 Antwerpen

Brouwerij De Koninck

brouwerijdekoninck
© De Koninck

Stadbrouwerij De Koninck is de lokale brouwerij van Antwerpen. Hier wordt er al ruim 150 jaar bier gebrouwd. Je kan er een leuke rondleiding volgen, hier ontdek je het brouwproces van het bier. Tijden de rondleiding mag je natuurlijk proeven van het gebrouwen bier.

Adres
Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen

Het Red Star Line museum

© Bart Huysmans en Michel Wuyts

Dit museum verteld je een universeel verhaal over hoop, dromen en de zoektocht naar geluk, aan de hand van persoonlijke verhalen van landverhuizers tijdens de 20ste eeuw. Op de authentieke plek van de historische rederij.

Adres
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen

De ZOO van Antwerpen

© De ZOO van Antwerpen

De ZOO van Antwerpen is 1 van de oudste, bekendste en mooiste staddierentuin van Europa, sinds 1843. Je kan er gemakkelijk heen met de trein want, de dierentuin bevindt zich naast het Centraal Station. Zo’n 1000 verschillende diersoorten zijn er te vinden. Een Ideale dag uitstap!

Adres
Koningin Astridplein 20-26
2018 Antwerpen

Het PAKT

© PAKT

Het PAKT is een ecosysteem van creatieve ondernemers. Je vindt er eetgelegenheden, bedrijven, een kinderopvang, schoonheidsinstituut, fitness en verschillende winkeltjes.

Adres
Regine Beerplein
2018 Antwerpen