Verschillende soorten pizza en waar je ze vindt in Antwerpen

Pizza is niet zomaar pizza, er bestaan talloze verschillende stijlen en smaken, ook in Antwerpen!
Zeg niet zomaar pizza
Ter ere van internationale pizzadag (16 februari, mocht je je het afvragen) konden we natuurlijk niet anders dan eens een deep-dive doen in enkele bekende soorten pizza en uit te zoeken waar je deze kan vinden in Antwerpen.
Authentieke Italiaanse pizza
Wie pizza zegt, denkt natuurlijk meteen aan Italiaanse pizza. Maar niet elke Italiaanse pizza is hetzelfde! Verschillende regio’s hebben verschillende gewoonten en bereiden hun pizza’s op een andere manier. Wel zijn ze allemaal stuk voor stuk overheerlijk!
Napolitaanse pizza
Een eerste, en in België al heel bekende, pizza is Napolitaanse pizza. Napolitaanse pizza heeft een dunne en zachte bodem met een heerlijk knapperige en licht geschroeide korst. De toppings zijn gewoonlijk eenvoudig, vers en zorgen voor frisse smaken. Enkele typische combinaties zijn de klassieke margherita, met tomatensaus, mozzarella, basilicum en olijfolie, en de marinara, met tomatensaus, look, oregano en olijfolie.
Loopt het water jou al in de mond? Breng eens een bezoekje aan GIO Pizza Bar voor enkele van de beste Napolitaanse pizza’s in Antwerpen.
Siciliaanse pizza
We gaan nu helemaal naar het zuiden van Italië, naar Sicilië. Typische Siciliaanse pizza is niet rond, maar wel rechthoekig met een dikke sponsachtige korst. Deze pizza wordt gewoonlijk iets zwaarder belegd met allerlei toppings, zoals ui, ansjovis en een mix van verschillende soorten kazen.
Andere soorten pizza
Ook andere culturen konden niet weerstaan aan dit typisch Italiaanse gerecht en gaven er maar al te graag hun eigen draai aan.
New York-Style pizza
Deze Amerikaanse stijl van pizza heeft wel wat weg van Napolitaanse pizza. New York-Style pizza heeft ook een dunne, zachte bodem en knapperige korst. De bedoeling is dat je deze pizza per punt eet. Daarom zijn ze erg groot en makkelijk dubbel te vouwen, ideaal voor een lekkere snack on the go!
New York-Style pizza in Antwerpen vind je bij Pizarro. Deze leuke pizza slice shop op de melkmarkt serveert verse, huisgemaakte pizzapunten met allerlei verschillende toppings.
Chicago Deep-Dish pizza
“Where’s the cheese?”
“It’s under the sauce.”
Je zal deze briljante TikTok sound over Chicago Deep-Dish pizza ondertussen al wel eens gehoord hebben. Deze soort pizza wordt namelijk ‘ondersteboven’ gemaakt. De kaas wordt als eerste rechtstreeks op de bodem gespreid, waarna de toppings en dan pas de tomatensaus volgen. De dikke, boterachtige korst met hoge randen heeft wel wat weg van een pastei.
Griekse pizza
Ook de buren van de Italianen konden natuurlijk niet onderdoen! Een traditionele Griekse pizza heeft een dikke, stevige, olieachtige korst en een stevige portie saus en toppings. Griekse pizza wordt vaak belegd met verschillende soorten groenten en vlees, naargelang je smaak. Bovenop volgt dan nog een dikke laag heerlijke kaas die het geheel afwerkt.
Smaakt naar meer?
Zin gekregen in Italiaanse gerechten? Of een andere keuken? Neem onze lijst van restaurants er snel bij, binnen een paar klikken heb je gegarandeerd iets naar je zin gevonden!