Must-see musea in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 13 december 2022|Door |Categorieën: Bezienswaardigheden, Eten & drinken, Shoppen|

Antwerpen heeft tal van musea om te bezoeken. Van moderne kunst tot chocolade en de geschiedenis van de Red Star Line. Voor ieders interesse is er wel een museum te vinden. Maar welke musea in Antwerpen moet je echt gezien hebben?

Chocolate Nation

© Chocolate Nation

Het lekkerste museum? Dat vind je in Antwerpen! Chocolate Nation is het Chocolademuseum van België. Je wordt hier meegenomen in het verhaal en het productieproces van chocolade. Op het einde van het museum heb je zelfs de kans om verschillende soorten chocolade te proeven. Het is dus de perfecte uitstap voor chocoladeliefhebbers!

Adres
Koningin Astridplein 7
2018 Antwerpen

KMSKA

© KMSKA

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen opende recent zijn deuren opnieuw na een uitgebreide renovatie. Je vindt hier werken van wereldberoemde meesters. Vooral de collectie van kunstenaars James Ensor en Rik Wouters is er één om U tegen te zeggen.

Adres
Leopold de Waelplaats 1
2000 Antwerpen

MuHKA

© MuHKA

Het MuHKA, ook wel Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen, is de place to be als je houdt van moderne kunst. Het museum is gelegen in een oude graansilo op ’t Zuid. De basiscollectie kan u hier steeds gratis bezoeken. Daarnaast heeft het MuHKA ook een wisselende collectie in zijn aanbod.

Adres
Leuvenstraat 32
2000 Antwerpen

Fotomuseum

© Fotomuseum

Het Fotomuseum, ook wel het FOMU, is een museum gericht op fotografie in al zijn vormen. Naast de wisselende tentoonstellingen kan je hier ook terecht voor lezingen en workshops. Ideaal voor wie een interactieve ervaring wil!

Adres
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

Red Star Line

© Red Star Line

Het Red Star Line museum brengt de verhalen van landverhuizers in de 20ste eeuw. Het gaat over de oversteek van Antwerpen naar Noord-Amerika. Het museum zet tot nadenken over migratie toen en migratie nu en is zeker een bezoek waard.

Adres
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen

MAS

© MAS

Het MAS is misschien wel het meest imposante museum van Antwerpen. Het museum richt zich zowel op kunst, geschiedenis als op culturele tradities. Mensen komen hier niet enkel voor de uitgebreide tentoonstellingen, maar ook voor het prachtige panorama van Antwerpen. Vanop ’t Eilandje heb je dan ook een subliem uitzicht op de stad en de Schelde. Het panoramaterras is zelfs gratis te bezoeken.

Adres
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

Museum Plantin Moretus

© Museum Plantin Moretus

Het Plantin-Moretus museum neemt je mee in de geschiedenis van de drukkunst en het boek. 400 jaar geleden diende het pand van dit museum nog als drukkerij en woonplaats van de Plantin-Moretus familie. Het museum staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Adres
Vrijdagmarkt 22-23
2000 Antwerpen

Middelheimmuseum

© Middelheimmuseum

Een gratis openluchtmuseum? Dat is het Middelheimmuseum! Dit museumpark is gevuld met hedendaagse beeldhouwkunst. Je kan hier ook terecht om gezellig met je gezin te picknicken of om een wandelingetje te doen. De combinatie van kunst en natuur maakt het tot een ware ervaring.

Adres
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen