Wat te doen bij regenweer in Antwerpen?

Gepubliceerd Op: 15 februari 2023|Door |Categorieën: Bezienswaardigheden, Shoppen|Tags: |

Je wilt Antwerpen ontdekken, maar het regent hele dagenlang? Geen nood! Hier vind je verschillende activiteiten om te doen bij slecht weer.

Een architecturaal pareltje bezoeken: de Nottebohmzaal

© LUCID

Antwerpen zit bomvol prachtige architectuur. Een van de niet te missen pareltjes is de Nottebohmzaal. Deze bibliotheekzaal is absoluut adembenemend. Tussen april en september 2023 is de zaal open voor individuele bezoekers, in andere periodes neemt u best eens een kijkje in hun agenda om te weten wanneer een bezoek mogelijk is.

Ondergronds in De Ruien

© De ruien

Onder de grond van Antwerpen bevindt zich een verborgen gangenstelsel. Je kan deze onderaardse wereld van de Ruien bezoeken en op die manier een vergeten stuk geschiedenis van Antwerpen herontdekken. Een niet te missen ervaring!

Een film in Cinema Lumière of Cartoons

© Cinema Lumière of Cartoons

Zin in een gezellige film? Cinema Lumière en Cartoons zijn beide kleinschalige authentieke stadsbioscopen. Je kan hier terecht voor verschillende genres films, voor ieders wat wils. Check zeker hun programma en kom genieten van een ware filmervaring!

Het vernieuwde KMSKA bezoeken

© KMSKA

Een aantal maanden terug opende het Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen terug zijn deuren na een uitgebreide renovatie. In dit museum kan je gemakkelijk een dag verdwalen. Ze beschikken over een uitgebreide kunstcollectie, gevuld met werken van Vlaamse meesters. Een bezoekje met kinderen gepland? Geen zorgen, ook voor kinderen zijn er in het museum verschillende activiteiten voorzien.

The Antwerp Story

© Matthias De Boeck

The Antwerp Story is een interactieve attractie in Het Steen. Door 11 verschillende kamers heen ontdek je de identiteit en de geschiedenis van stad Antwerpen. Het is de ideale introductie tot de stad en inspireert je om verder op pad te gaan. Neem zeker ook een bezoekje aan het Visitor Center in het Steen voor verdere inspiratie en om rond te snuisteren in hun gezellig winkeltje.

Plopsa Station

© Plopsa Station

Midden in het Centraal Station vind je Plopsa Station, het voormalige Comics Station. Het is een kleinschalig indoor attractiepark, ideaal voor een gezinsuitstap bij regenweer!