Markten in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 20 maart 2023|Door |Categorieën: Bezienswaardigheden, Eten & drinken, Shoppen|

Wekelijkse markten in Antwerpen

Ervaar de Echte Antwerpse Markttraditie op het Theaterplein

Ben je op zoek naar een authentieke Antwerpse ervaring? Bezoek dan het Theaterplein in het weekend. Op zaterdag wordt daar de Exotische markt gehouden waar je lokale en zuiderse specialiteiten kunt vinden. Op zondag is er de bekende Vogelenmarkt waar je onder andere antiek, bloemen en kleding kunt kopen. Deze markten laten je de eeuwenoude traditie van de Antwerpse markten ervaren.

Exotische markt: Elke zaterdag: 8-16 uur

Vogelenmarkt: Elke zondag: 8-13 uur

Ga opzoek naar schatten op de Lijnwaadmarkt en Sint-Jansvliet

Elke zaterdag kan je op de Lijnwaadmarkt, een sfeervol plein in het hart van het Historisch Centrum, unieke vondsten scoren. Na het rond snuisteren kan je nagenieten op het gezellige terras van café de Pelikaan. Zondag kan je op het Sint-Jansvliet urenlang rond wandelen op de antiekmarkt.

Antiekmarkt, Lijnwaadmarkt: zaterdag: 9-17 uur

Antiekmarkt, Sint-Jansvliet: zondag: 9-17 uur

Een eeuwenoude traditie op de Vrijdagmarkt

De Vrijdagmarkt, een charmant maar niet zo bekend plein. Het is zeker een bezoekje waard!  Naast het Museum Plantin-Moretus vind je er ook talloze terrasjes en restaurants. Op vrijdag wordt de serene sfeer onderbroken door een eeuwenoude traditie: de veiling van meubels en andere voorwerpen die afkomstig zijn van oude huishoudens. Wie weet bied je zelf op een prachtige authentieke vondst!

Vrijdagmarkt: vrijdag: 9-13 uur

Breng een bezoekje aan de biomarkt op het Falconplein

Op het Falconplein, kan je elke zondag genieten van heerlijke, gezonde en biologische voeding op de biomarkt. Naast de groenten en fruit van eigen kweek, kunnen ook de geuren van het brood en -gebak op deze gezellige markt je niet weerhouden.

Bioplein: zondag: 8-16 uur

Maandelijkse en jaarlijkse markten in Antwerpen

Schilders markt – Lambermontmartre

Elke laatste zondag van de maand mei tot en met september kan je op Lambermontmartre genieten van de grootste schilders markt van de Benelux. Met verschillende schilders, tekenaars, fotografen en illustratoren vanuit heel Europa. Ze stellen hun werk ten toon op verschillende locatie’s in onze stad. Wandel langs de verschillende standen en geniet van een stukje Parijs in Antwerpen.

Lambermontmartre: Elke laatste zondag van mei-september, 12-17 uur

Start: zondag 28 mei op de Groenplaats

De andere locatie kan je op de website van Lambermontmartre terugvinden.

Strip- en boekenplein

Het De Coninckplein tovert elke derde zondag van de maand om in een boekenplein van de bekende bibliotheek Permeke. Je kan hier terecht voor boeken maar ook strips. Geniet van je nieuwe aanwinsten met een lekkere kopje koffie van koffiebar Viggo’s.

Strip-en boekenplein: Elke derde zondag van de maand: 10-16 uur

Rommelmarkt op de Dageraadplaats

Geniet in de zomer van de gezelligste rommelmarkt op de Dageraadplaats. Op een 5 tal zondagen kan je unieke stuks komen zoeken tussen de kraampjes. Achteraf kan je genieten van een verfrissend drankje op het terras van één van de vele cafés.

Rommelmarkt, Dageraadplaats: 2023 op zondag 7 mei, 11 juni, 23 juli, 20 augustus en 17 september

Brocantwerpen

Wie graag snuistert tussen vintage, antiek en kleding kan deze zomer terecht op de Grote Markt. Hier vindt de Brocantemarkt plaats op 1 of 2 woensdagen per maand.

Brocantwerpen: 2023 op woensdag 26 april, 31 mei, 28 juni, 5 en 26 juli, 9 en 30 augustus en 27 september

Rubensmarkt

Elke jaar wordt er op 15 augustus in Antwerpen de Rubensmarkt georganiseerd. Met meer dan 200 kramen in Middeleeuwse stijl. Culinaire specialiteiten, een cadeautje of een mooi boeket voor Moederdag. Je vindt er zeker wat je zoekt.

Rubensmarkt: 15 augustus: 8-22 uur