Proeven van de Vlaamse keuken in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 22 december 2022|Door |Categorieën: Eten & drinken|Tags: , |

Je kan in Antwerpen van bijna elke cultuur proeven, maar ook de Vlaamse keuken mag niet ontbreken aan je culinaire ontdekking doorheen Antwerpen. De klassieke Vlaamse keuken eet je best in authentieke Vlaamse brasseries. Wij lijsten de beste brasseries in Antwerpen voor je op!

© La Pipe D'Anvers

La Pipe d’Anvers is een gezellig eetcafé op ’t Eilandje [https://www.eat-in-antwerp.be/wijken/het-eilandje/]. Je kan hier betaalbaar en lekker de echte klassiekers eten, zoals onder andere artisanale garnaalkroketten, stoofvlees en vol-au-vent.

Adres
Cadixstraat 3
2000 Antwerpen

Ciro’s

© Ciro's

Ciro’s is al generaties lang een zekerheid in Antwerpen. Het is een typisch Frans-Belgische brasserie met een randje luxe aan. Je kan hier rekenen op uitstekende bediening, klassiek servies en klassieke gerechten. De steak-friet is hier al jarenlang een aanrader.

Adres
Amerikalei 6
2000 Antwerpen

Antoon Van Dyck

© Antoon Van Dyck

De Antoon van Dyck brasserie vind je middenin de prachtige Stadsfeestzaal. Je kan hier niet enkel terecht voor typische hartige Vlaamse gerechten, maar ook voor zoete lekkernijen. Ideaal voor een pauze tijdens je shoppingdagje op de Meir.

Adres
Meir 78
2000 Antwerpen

deroodenhoed6
© Grand Café De Rooden Hoed

Het restaurant Grand Café De Rooden Hoed is een van de oudste restaurants van Antwerpen. In dit retro-interieur kan je genieten van Belgische klassiekers die met finesse bereid zijn. Ook voor bierliefhebbers is dit een ideaal restaurant met hun uitgebreide bierkaart.

Adres
Oude Koornmarkt 25
2000 Antwerpen

De Bomma

© De Bomma

Restaurant De Bomma biedt nostalgie en troostkost voor wie opgroeide met de Vlaamse keuken. Van witloof in de oven tot tongrolletjes en Vlaamse stoverijen, hier is voor ieder wat wils. Bij De Bomma hebben ze ook dagelijks een lunchmenu van 3 gangen waarmee je restaurantbezoek een extra voordelige prijs heeft.

Adres
Willem Ogierplaats 3
2000 Antwerpen

© Walrus

Restaurant Walrus is een typisch Belgisch restaurant gelegen op het Nieuw Zuid. Het restaurant is gekend en populair onder de locals en zeker een bezoekje waard.

Adres
Jan van Beersstraat 2
2018 Antwerpen

An’s Hoeve

© An's hoeve

Ook op Linkeroever kan je rekenen op een goede Vlaamse brasserie. Het wordt weleens gezegd dat An’s Hoeve de beste mosselen van het Stad serveert. Je kan deze heerlijke mosselen hier opeten met zicht op de Schelde.

Adres
Wandeldijk 26
2050 Antwerpen

Den Artist

© Den Artist

Brasserie Den Artist creëert een klein stukje Parijs op ’t Zuid. Je vindt hier heerlijke stoemp en stoofpotjes, ideaal om de koude wintermaanden door te komen.

Adres
Museumstraat 45
2000 Antwerpen