De 5 beste Chinese restaurants in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 23 januari 2023|Door |Categorieën: Eten & drinken|Tags: , |

Voor wie een echte Chinese foodervaring in Antwerpen zoekt moet recht tegenover het Centraal Station zijn. Chinatown een wijk vol traditionele Chinese restaurants, winkels en bakkerijen staat is niet meer weg te denken uit de Antwerpse binnenstad. Maar ook op andere plaatsen in de stad zijn er goede Chinese restaurants te vinden.

Lung Wah

Chef Chan en zijn vrouw Yee Wah runnen al jaren restaurant Lung Wah waar ze koken volgens de kantonese keuken. Hun interieur kan je al chaotisch omschrijven maar dit doet niks af van de kwaliteit van het eten. De signatuur dishes van Chef Chan zijn gelakte pekingeend of gegrild speenvarken.
Adres
Van Wesenbekestraat 38
2060 Antwerpen

Fong mei

Bij Fong Mei moet je zijn voor de beste dim sum van ‘t stad. Ze laten je overdonderen door mandjes bomvol verassende gefrituurde en gestoomde hapjes. Je vindt er tot wel 50 verschillende soorten. Zeker een bezoekje waard.

Gault Millau: 13/20

Adres
Van Arteveldestraat 65-67
2060 Antwerpen

Ni shifu

Een voorliefde voor de pikante keuken? Dan ben je bij Ni Shifu op de juiste plaats. Hun getalenteerde chef-kok speelt met Chinese kruiden, hete specerijen en talloze texturen.

Adres
Breydelstraat 8
2018 Antwerpen

Cuichine

Cuichine gelegen in hartje zurenborg in Antwerpen, het is niet allesdaags Chinees restaurant. Het restaurant is stijlvol en modern ingericht. Je kan er genieten van de Zuid-Chinese Kantonese keuken zoals, dimsums, wok met kreeft, geroosterde pekingeend, … Geen idee wat je wil eten? Dan kan je je ook laten verrassen door de chef.

Gault Millau: 13,5/20

Adres
Draakplaats 3
2018 Antwerpen

5 flavors Mmei

5 flavors Mmei kan je vinden op het Antwerpse Zuid. Je kan er proeven van de beste Chinese keuken. Je kan hier onder andere lekkere dimsum eten, geroosterde eend, kikkerbilletjes of Chinese champignons met tofu eten.

Gault Millau: 14/20

Adres
Hoogstraat 45
2000 Antwerpen