Wereld pasta-dag

Gepubliceerd Op: 23 oktober 2025|Door |Categorieën: Eten & drinken, Evenement|

Wat is dat gezegde… een bord pasta per dag?

Wist je dat er ook voor pasta een internationale ‘feestdag’ bestaat? Niet verbazend eigenlijk, ik denk dat iedereen wel een goed bordje pasta lust. De Wereld pasta-dag kwam er dankzij het eerste World Pasta Congres in 1995, dat op 25 oktober plaatsvond. En je raadt nooit waar… Rome! Tijdens dat congres werd besloten om elk jaar op die datum pasta nog wat meer in de schijnwerpers te zetten.

Als er één feestdag is die wij hier met plezier mee vieren, dan is het wel wereld pasta-dag. We hebben dus weer een mooi lijstje restaurants voor jullie klaar. Smakelijk!

Diamant

Restaurant Gran Duca op De Keyserlei, in het hartje van de Diamantwijk, staat garant voor indrukwekkend Italiaans genieten. Gelegen op de zesde verdieping boven het Hyllit hotel, het terras van Gran Duca geeft een panoramisch uitzicht over Centraal Station en De Keyserlei. Dit verfijnde restaurant brengt de essentie van de Mediterrane keuken naar Antwerpen. En op wat voor een manier! Gran Duca werd door verschillende recensenten bestempeld als een van de beste Italiaanse restaurants in Antwerpen. Wil je genieten van heerlijke klassieke pastagerechten met een culinaire twist? Dan moet je bij restaurant Gran Duca zijn!

’t Eilandje

Van hoogstaande Mediterrane keuken naar een gezellig eetcafé met La Pipe d’Anvers op ’t Eilandje. La Pipe d’Anvers staat voor een gemoedelijke authentieke sfeer terwijl je luncht of dineert met zich op het water en het vernieuwde Schengenplein. Naast een hele reeks welgeliefde klassiekers kan je hier ook smullen van een lekker bord bolognese van de chef, pasta pesto of pasta vongolé. Geen zin om te koken maar wel zin in eenvoudige, heerlijke klassieke pasta? La Pipe d’Anvers is the place to be.

Historisch Centrum

Next on the list staat Pasta-Hippo-Vino. Dit Italiaans-Frans restaurant is al maar liefst 30 (!) jaar gevestigd in het hartje van het Historisch Centrum, vlak bij de kathedraal. Pasta met vis, vlees of groenten? Pasta-Hippo-Vino heeft voor elk wat wils. Als je allergieën of andere eetgewoonten hebt, doet het team in de keuken zijn uiterste best om ook voor jou een heerlijke creatie op tafel te toveren. Ga trouwens zeker eens door de wijnkaart als je hier bent! Pasta-Hippo-Vino is namelijk niet alleen een restaurant, maar ook een wijnbar met een uniek concept. Je kan hier een heuse wijnproeverij doen dankzij hun proevertjes van 3cl en halve glazen van 8cl. Heb je jouw nieuwe favoriete wijn gevonden? Dan kan je natuurlijk ook een volledig glas bestellen voor bij je heerlijk bord pasta.

’t Nieuw Zuid

Het Nieuw Zuid is nog best nieuw (see what I did there), maar we hebben toch al een pastarestaurant gevonden voor jullie. Italiaans restaurant Trattoria Boretti serveert een hele waaier aan huisgemaakte pasta en klassieke Italiaanse voorgerechtjes. Pasta met vlees of vis, vegetarisch of veganistisch, iedereen vindt wel iets naar z’n tand.

Linkeroever

Ook een eindje uit de drukte van Antwerpen, op de rustigere Linkeroever, kan je nog lekkere pasta gaan eten. Restaurant De Zeester, een vis- en zeevruchten restaurant, serveert ook vier verschillende pastagerechten. Je hebt de keuze uit lasagne, pasta met scampi, bolognese en een vegetarische pasta. Met een ongedwongen sfeer, vriendelijke bediening en een prachtig uitzicht op de Schelde, is De Zeester de ideale plek op Linkeroever om tot rust te komen met een lekker bord pasta.

Theaterbuurt

We gaan de plantaardige toer op met De Broers van Julienne in de Theaterbuurt. Dit volledig veggie en vegan restaurant heeft een uitgebreide menu vol vegetarische, plant-based én glutenvrije opties. Waaronder ook twee verschillende vegetarische lasagnes en een heerlijke pastaschotel uit de oven. Eet jij geen vlees, vis of kip en heb je geen zin om weeral eens heel de menu uit te spitten op zoek naar iets dat je kan eten? Of ben je een vleeseter die eens iets nieuws wilt proberen? Maak dan zeker snel een reservatie bij De Broers van Julienne!

’t Zuid

Last but not least, ‘t Zuid. Ook in deze Antwerpse wijk hebben we weer een toprestaurant voor jullie klaarstaan: Ferrier 30. Dit restaurant haalt inspiratie uit de traditionele Italiaanse keuken en geeft elk gerecht een eigen, hedendaagse twist. Ferrier 30 legt de focus zowel op verse, kwalitatieve ingrediënten, als op de gastenervaring. Het is voor hen heel belangrijk dat iedereen zich meteen welkom voelt. Naast heerlijke Italiaanse vlees- en visgerechten, kan je hier ook kiezen uit vijf soorten pasta, waarvan twee vegetarisch. Geniet van het beste van de Italiaanse keuken en de gezellige sfeer bij Ferrier 30.