Ontdek de top 4 locaties voor het genieten van oesters in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 27 februari 2024|Door |Categorieën: Eten & drinken|

Oesterbar

Als je in Antwerpen woont, is de kans groot dat je bekend bent met Oesterbar. Heb je er nog nooit van gehoord? Al jarenlang zijn ze te vinden op de markt bij het Theaterplein in Antwerpen, elke zaterdag en zondag. Een divers publiek, van jong tot oud, verzamelt zich rond hoge statafels om te genieten van het weekend en een uitgebreide selectie aan oesters, kreeft, wulken en een glas bubbels. Als je slechts voor het weekend in Antwerpen bent, mag dit zeker niet ontbreken op je lijstje van ‘must-visit’ locaties.

Adres
Theaterplein, onder de luifel aan de Stadsschouwburg

Fiskebar

Bij Fiskebar is de keuze aan verrukkelijke visgerechten overweldigend, maar de oesters zijn zeker een aanrader. Op de suggestiekaart vind je een uitgebalanceerde selectie: niet te beperkt om keuzestress te voorkomen, maar ook niet te uitgebreid, omdat alles altijd vers is. Bovendien is het prachtige terras de perfecte plek om waarschijnlijk wat langer te blijven hangen voor het avondmaal.

Adres
Marnixplaats 12
2000 Antwerpen

BARDEAU ANTWERPEN

Met een focus op oesters en selecte Franse wijnen, is Bardeau op de Grote Markt in Antwerpen dé ideale locatie voor een verfijnd aperitief moment. De bistro, doordrenkt met een vleugje Franse elegantie, serveert ook diverse tapenades, fijne vleeswaren, traditionele Franse delicatessen en een uitgebreide selectie aan wijnen, champagnes en sprankelende dranken, geschikt voor verschillende budgetten. De chique ambiance binnen, het sfeervolle terras buiten en de professionele service van het attente personeel dragen bij aan een memorabele culinaire ervaring.

Adres
Vrijdagmarkt 1
2000 Antwerpen

MARINEAU

Een gerenommeerd visrestaurant dat we graag aanbevelen, is Marineau gelegen aan de Vlaamsekaai. Dit paradijs voor liefhebbers van zeevruchten biedt een uitgebreide selectie oesters, zowel individueel als op prachtig opgemaakte zeevruchtenschotels. Voor degenen die niet dol zijn op rauwe oesters, is er ook de mogelijkheid om de gegratineerde variant te bestellen. Op zondag wordt er een uitgebreid brunchbuffet aangeboden met een scala aan zeelekkernijen, inclusief – je raadt het al – verse oesters!

Adres
Vlaamsekaai 76
2000 Antwerpen