4 restaurants in Antwerpen centrum

Gepubliceerd Op: 30 januari 2023|Door |Categorieën: Eten & drinken|
siranthonyvandijck5
pasta hippo vino
© Pasta Hippo Vino

Restaurant/wijnbar Pasta Hippo Vino is een vaste waarde midden in het historisch centrum van Antwerpen. Ze bieden een uitgebreide kaart aan met zowel vlees, vis als vegetarische opties. Je kan ook genieten van hun heerlijke huisgemaakte pasta’s met een bijpassend wijntje.

siranthonyvandijck5
©Sir Anthony Van Dijck

Sir Anthony Van Dijck is gelegen in het oude Antwerpse stadscentrum. Het restaurant bevindt zich in een bijzonder pand, in de historische Vlaeykensgang dat dateert van 1557. Het pand werd met veel aandacht voor details gerestaureerd door de bekende Axel Vervoordt.

Blend 32 Kitchen Bar Stew e1660213244815
© Blend 32 Kitchen en Bar

Bij Blend 32 kitchen en bar is een restaurant dat wordt uitgebaat door het Hilton hotel. De focus ligt op high level brasseriekeuken. Ze maken gebruik van lokale producten. Een leuk weetje, de 32 in “blend 32” verwijst naar het adres van het Hilton hotel dat gelegen is op nr. 32.

de7schaken5
©De 7 schaken

Restaurant de 7 schaken is het oudste buurtrestaurant van Antwerpen. De naam vindt zijn oorsprong in een Suske en Wiske album. In het interieur vind je dan ook verschillende verwijzingen naar dit stripverhaal. Je kan er verschillende Vlaamse specialiteiten eten zoals stoofvlees, ballekes in tomatensaus of vol-au-vent.