5 terrasjes in tussen het groen in Antwerpen

Gepubliceerd Op: 27 april 2023|Door |Categorieën: Eten & drinken|

Wat is er beter dan ontspannen op een terrasje terwijl je geniet van een verfrissend drankje en lekkere hapjes? Gelukkig zijn er in Antwerpen talloze groene plekjes waar je kunt bijkletsen met vrienden en familie terwijl je geniet van de zomerse sfeer.

Bistro Patine

© Bistro Patine

Als je op zoek bent naar een culinaire bestemming in de stad, moet je zeker een bezoek brengen aan de Leopold de Waelplaats. Hier vind je een breed scala aan eetgelegenheden en restaurants, waaronder de populaire Wijnbistro Patine. Deze bistro biedt een betaalbare gastronomische ervaring waarbij je kunt genieten van een uitgebreide selectie van wijnen en andere dranken. Maar het is niet alleen de drankenkaart die indruk maakt. Ook de menukaart staat vol met kwalitatieve gerechten die je smaakpapillen zullen verrassen. En als je op zoek bent naar iets bijzonders, neem dan zeker een kijkje op het suggestiebord. Hier vind je gerechten die zijn geïnspireerd door seizoensgebonden producten en de laatste culinaire trends. Kortom, Wijnbistro Patine is een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een unieke eetervaring in de stad.

Adres
Leopold de Waelstraat 1
2000 Antwerpen

Bar Noord

antwerpen noord
© Bar Noord

Maak kennis met Park Spoor Noord, een bekende en geliefde plek voor ontspanning in het hart van de stad. In dit groene park vind je al jarenlang de bruisende zomerbar Bar Noord. Neem plaats op het ruime terras, geniet van het stralende weer en kies uit de uitgebreide menukaart. Als het toch te warm wordt, kun je onder een van de aanwezige parasols gaan zitten of binnen in de hangar verkoeling zoeken. En vergeet niet om voor de kinderen de (water)speeltuin vlak voor het terras te verkennen. Hier kunnen ze urenlang spelen en plezier maken. Bar Noord is de perfecte plek voor een ontspannen dag in het park, met heerlijk eten en drinken en tal van activiteiten voor jong en oud.

Adres
Viaduct-Dam 64-80
2060 Antwerpen

St. Simonne

© St. Simonne

Ga wat verder naar het zuiden van de stad en ontdek het charmante St. Simonne, gelegen op de rustige Sint-Andriesplaats. De eigenaars van eetcafé Beestenbos wilden het plein nieuw leven inblazen en openden in 2019 hun tweede zaak enkele panden verderop. In deze groene omgeving kun je de hele dag door genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of diner, of gewoon van een verkwikkend kopje koffie tussendoor. St. Simonne biedt de ideale gelegenheid om even te ontsnappen aan de drukte van het stadscentrum en te ontspannen in een serene en ontspannen sfeer.

Adres
Sint-Andriesplaats 6
2000 Antwerpen

Café Rood Wit

© Café Rood Wit

Hoewel de tijden veranderen, blijft de traditionele bruine kroeg nog steeds een iconisch element van het straatbeeld. Café Rood Wit, gelegen op slechts enkele straten van het Harmoniepark, combineert hedendaagse stijl met respect voor de rijke geschiedenis van de zaak. Iedere zondag kun je hier genieten van livemuziek van lokale muzikanten, wat zorgt voor een gezellige en sfeervolle ambiance.

Adres
Generaal Drubbelstraat 42
2600 Antwerpen

Walvis

© Walvis

Het gezellige terras van Walvis is gelegen op de hoek van de Lange van Ruusbroecstraat en de Walvisstraat, omgeven door prachtige bloesembomen. Of je nu binnen of buiten wilt zitten, de ontspannen en knusse sfeer is overal voelbaar. Walvis is de perfecte plek om te genieten van een heerlijk ontbijt, een smakelijke lunch of een gezellige borrel.

Adres
Walvisstraat 1
2018 Antwerpen