Onze favoriete herfstgerechten in Antwerpen
Nu we officieel in de herfst zitten en het zomerweer spijtig genoeg echt voorbij lijkt te zijn, wordt het tijd voor lekker hartig comfort food. Van typische herfstgroenten tot gewoonweg heerlijke herfstgerechten die je van binnenuit verwarmen, we hebben weer een lijstje vol favorieten voor jullie klaarstaan.
Wild
Het wildseizoen staat voor de deur, het ideale moment dus om binnenkort een lekker stukje wild te gaan eten. Wild en comfort food tegelijk? Daarvoor moet je bij De Sinjoor zijn! Hun konijn met pruimen op grootmoeders wijze vinkt alle vakjes aan. Een sappig stuk konijn, heerlijk witloof en knisperige frietjes, perfect voor een koude en druilerige herfstdag. Ga je liever voor eend dan konijn? Ga dan eens langs bij The Butcher’s Son in Bouwerij De Koninck.
Pompoen
Niets schreeuwt herfst zoals pompoen. Deze oranje herfstgroente is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens enorm veelzijdig. Even snel Googelen naar herfstgerechten en je krijgt meteen een hele reeks leuke recepten met butternut, spaghetti pompoen of de gewone klassieke pompoen. Ook veel restaurants nemen deze geweldige groente op in hun herfst menu eenmaal het wat kouder begint te worden. Enkele van onze favoriete restaurants die het hele jaar door met seizoensproducten werken zijn The London, Essen, en Bar Pêche. Hou hun menu zeker in de gaten de komende dagen en weken!
Seizoensvis en zeevruchten
De herfst is ook een goede periode voor verschillende soorten vis en zeevruchten. Je kan al beginnen uitkijken naar lekker verse Noordzeekrab, zeekat en steenbolk. Breng eens een bezoekje aan De Peerdestal voor hun vis van de maand of probeer de dagsuggestie van Het Nieuwe Palinghuis voor de allerbeste verse vis en zeevruchten.
Chocolade
Als je opzoek was naar een excuus om wat meer chocolade te kunnen eten, this is it! Koude wind en regen zijn het ideale weer voor een warme chocomelk in Quetzal of een heerlijke moelleux in BaAma. Ook Chocolate Nation verwelkomt je met open armen en meer dan genoeg unieke soorten chocolade om van te proeven.